10. Norwegian Air Shuttle

10. Norwegian Air Shuttle

Norwegian Air Shuttle, companie cu sediul in Norvegia, a primit nota 7,1 dupa cele trei criterii amintite. Norwegian Air Shuttle este o linie aeriana low-cost, a doua ca marime din Scandinavia, si nu are zboruri din Romania. Insa, la o simulare facuta la intamplare, un zbor dus-intors intre Barcelona si Oslo (capitala Norvegiei), in aprilie, costa 580 lei.

Sursa foto: Peter Gudella/Shutterstock.com

9. Icelandair

9. Icelandair

Icelandair, companie fondata in Islanda, a primit nota 7. Nici Icelandair nu are zboruri din Romania, insa are din principalele orase din Europa. Asa ca o simpla simulare intre Milano si Reykjavik (capitala Islandei), in aprilie, arata zboruri dus-intors de la 514 euro de persoana.

8. Alitalia

8. Alitalia

"Ciao, Italia", dar nu cu Alitalia. Compania de linie italiana se afla si ea pe lista neagra a celor mai proaste companii aeriene in 2016. Alitalia zboara din Romania, iar un zbor din Bucuresti catre Milano costa 160 euro, dus-intors, in aprilie.

Vezi oferta actualizata in timp real la bilete de avion catre Italia si retur.

7. Iberia

7. Iberia

"Adios" este cuvantul care se potriveste cel mai bine cu Iberia, cea mai mare companie aeriana a Spaniei. Are nota 7 pentru ca, la fel ca Alitalia si Icelandair, decoleaza cu intarziere si nu raspunde in timp util sau deloc la plangerile pasagerilor.

Iberia are zboruri din Bucuresti catre Spania, dar, culmea, cu escala. La o simpla simulare, un zbor intre Bucuresti si Barcelona cu Iberia costa 632,79 euro, pentru ca face escala la Londra.

Verifica si compara ofertele actuale la zboruri catre principalele orase din Spania.

Sursa foto: VanderWolf Images/Shutterstock.com

6. Aer Lingus

6. Aer Lingus

Aer Lingus este compania aeriana nationala a Irlandei si se promoveaza ca avand zboruri ieftine. Aer Lingus a primit nota 6,8. Compania nu are zboruri din Romania catre Dublin, capitala Irlandei, asa ca o varianta la indemana este Ryanair, tot companie irlandeza, care zboara direct catre Dublin (verifica oferta actualizata in timp real la bilete de avion de la Ryanair catre Dublin si retur).

Sursa foto: Rebius/Shutterstock.com

5. TAP Portugal

5. TAP Portugal

Nu doar ca a primit o nota proasta, 6,8, dar TAP Portugal, compania de linie a Portugaliei, a renuntat la zborurile Bucuresti-Lisabona. Asa ca ai cel putin un motiv sa nu zbori cu TAP Portugal, pe langa cele mentionate de autorii topului.

UPDATE: TAP Portugal a revenit la zborurile Bucuresti-Lisabona si retur (urmareste oferta actualizata la bilete de avion TAP Portugal).

4. Swiss International Air Lines

4. Swiss International Air Lines

Desi elvetienii sunt cunoscuti pentru precizia timpului, Swiss International Air Lines decoleaza cu intarziere, ceea ce nu este tocmai bine pentru imaginea pe care o au in lume. Un zbor dus-intors cu Swiss intre Bucuresti si Geneva costa 173 euro, in aprilie (verifica oferta actuala).

Sursa foto: Senohrabek/Shutterstock.com

3. Virgin Atlantic Airways

3. Virgin Atlantic Airways

Cu sediul in Marea Britanie, Virgin Atlantic Airways, compania fondata de cunoscutul si excentricul antreprenor Richard Branson, a "reusit" sa prinda un loc pe podium. Cu nota 6,2, Virgin Atlantic este de evitat, potrivit criteriilor autorilor topului.

Virgin Atlantic nu are zboruri din Romania, insa zboara peste Ocean. O simpla simulare arata ca un zbor dus-intors Londra-New York costa 680 lire sterline in aprilie.

2. easyJet

2. easyJet

Tot cu sediul in Marea Britanie, easyJet s-a clasat pe locul 2 cu nota 5,8. Prin urmare, de evitat. easyJet este o companie low-cost si atrage pasagerii prin preturile mici pe care le practica. easyJet nu are zboruri din Romania.

1. Sata International

1. Sata International

"Aurul merge la..." Sata International, companie aeriana din Portugalia, care a primit cea mai mica nota, 5,2. Sata nu are zboruri din Romania, insa, ca o curiozitate, un zbor dus-intors din Lisabona catre insula Madeira, in voga acum, costa 267 euro in aprilie.

Sursa foto: Wikipedia.com/By Laurent ERRERA from L'Union, France - Airbus A320-200 SATA Internacional (RZO) CS-TKK - MSN 2390 - Named Corvo, CC BY-SA 2.0

Sursa foto: 06photo/Shutterstock.com