Bruxelles este cea mai aleasa destinatie de catre romanii care vor sa petreaca vacanta de Paste si 1 Mai in afara tarii, potrivit unei analize eSky, una dintre principalele agentii de turism online.

In noiembrie 2015, a fost alerma maxima de terorism in Belgia si in special in Bruxelles. Cu toate acestea, intre timp, romanii au invins frica de posibile atentate si au facut din Bruxelles principala destinatie pentru petrecerea Pastelui si 1 Mai, sarbatorite in aceeasi zi.

Astfel, capitala Belgiei a detronat Londra, orasul care a ocupat, atat in 2014, cat si in 2015, locul 1 in topul calatoriilor pe care le efectueaza romanii in timpul sarbatorilor pascale. Mai exact, 9,90% dintre calatori au ales Bruxelles-ul ca destinatie, fata de 9,24% cati au optat pentru capitala Marii Britanii.

Unde mai merg romanii de Paste si 1 Mai

Topul oraselor preferate de romani pentru perioada 29 aprilie - 8 mai 2016 este completat de Roma (locul 3, cu o coborare de un loc fata de clasamentul anului trecut), ales de 8,91% romani, Milano (pe locul 4, urcare de trei locuri fata de 2015) unde vor calatori 7,26% dintre conationali, Madrid, unde vor merge 6,60% dintre calatori (locul 5, urcare de trei locuri fata de anul trecut).

Pe langa rasturnarea de situatie din fruntea clasamentului, se mai remarca si preferintele tot mai mari ale romanilor pentru Viena (5,94%), Paris (4,29%) si München (3,96%), orase care au ajuns pentru prima data in clasamentul celor mai populare orase pentru calatoriile de Pasti si 1 mai. Locurile 9 si 10 sunt ocupate de Barcelona (3,96%) si de Venetia (3,63%), a caror popularitate a scazut fata de 2015.

Spre deosebire de anul trecut, cand 99,5% dintre calatori au ales destinatii din afara tarii pentru vacanta din perioada 1-10 mai, in 2016, tinand cont de faptul ca aceasta vacanta se sincronizeaza cu cea de Paste, s-au inregistrat si calatorii in proportie de 3,96% in sens invers, din Europa catre orasele din Romania, acest procent reprezentand romanii care se intorc acasa pentru a sarbatori alaturi de familii. Restul romanilor, in proportie de 96,03%, au ales in continuare calatoriile peste hotare, alaturi de persoanele apropiate.

Clasamentul pe tari este condus anul acesta de Italia, la fel ca anul trecut, 23,10% dintre romani urmand sa cutreiere orase precum Florenta si Bologna, pe langa cele deja mentionate. Locul 2 este ocupat de Germania, aleasa de 15,51% dintre calatori, cu o urcare de trei locuri fata de clasamentul din 2015. Cele mai interesante orase germane pentru romani, conform alegerilor lor pentru aceasta vacanta, sunt Hamburg, Stuttgart, München, Cologne, Berlin si Frankfurt am Main. Locul 3 este ocupat de Marea Britanie, aleasa in proportie de 11,22% dintre romani, urmata de Spania (10,89%) si Belgia (9,90%), pe locurile 4, respectiv 5. Ultimele cinci locuri revin unor tari care sunt incluse pentru prima data in topul celor mai populare zece tari pentru calatoriile romanilor. Astfel, Austria (5,94%), Franta (4,29%), Olanda (2,97%), Cipru (1,98%) si Turcia (1,65%) completeaza peisajul noilor obiceiuri ale calatorilor din Romania.

In ceea ce priveste tipul calatoriilor, 85,12% dintre romani au optat pentru escapadele de tip city break, calatorii culturale in orase ale Europei precum Praga (Cehia), Geneva (Elvetia) si Zagreb (Croatia). Vacantele in destinatii insorite, potrivite pentru plaja, au fost alese de 11,41% dintre calatori, cu destinatii precum Rhodos (Grecia), Lisabona (Portugalia), Valencia (Spania) si Catania (Sicilia, Italia). Spiritul aventurier al romanilor nu a lipsit nici in acest sezon, 2,07% dintre ei alegand sa se relaxeze in aceasta vacanta in destinatii transcontinentale precum Phnom Penh (Cambodgia), Guangzhou (China) si Boston (S.U.A.). Nu in ultimul rand, ramane constant interesul romanilor pentru orasele scandinave, acestia alegand in proportie de 1,38% orase precum Copenhaga (Danemarca), Oslo (Norvegia) si Malmö (Suedia).

Tariful mediu al biletelor de avion a inregistrat anul acesta valoarea de 165 de euro. Pentru cel mai ieftin bilet, catre Larnaca (Cipru), un roman a achitat suma de 91 de euro, in timp ce pentru cel mai scump, catre Guangzhou (China) un calator a platit 1.174 de euro.

Pentru rezervarile biletelor de avion, 51% dintre calatori au folosit desktop-ul si dispozitivele mobile, in proportie de 48,9%.

eSky este una dintre cele mai mari agentii de turism din Romania, cu vanzare exclusiv online. Detine 28% cota de piata, din segmentul vanzarii online de bilete de avion de catre agentiile de turism din Romania. Pe piata agentilor de turism online mai sunt Vola.ro, Paravion.ro, Tripsta.ro.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri