Orasul cu cele 100 de turnuri

Orasul cu cele 100 de turnuri

Turistii fumatori ar trebui sa dea navala in Praga, orasul cu cele 100 de turnuri, si in toata Cehia pentru ca este, in prezent, cea mai permisiva destinatie. Aici, fumatul este permis in baruri, restaurante si orice alt tip de local. Nu inseamna ca Cehia nu are o lege a fumatului, insa proprietarii pot decide daca in localurile lor se fumeaza sau nu. Cei mai multi au luat o decizie in favoarea fumatorilor, asa ca cel putin capitala Praga poate fi pe lista voastra pentru un city break, unde mai pui ca o bere costa de la 5 lei/pahar.

Cat costa sa zbori spre Praga: de la 124 euro de persoana dus-intors.

Venetia nordului

Venetia nordului

Pe langa faptul ca Bruges farmeca orice turist cu orice coltisor al sau pentru ca aici totul este de vizitat, orasul belgian are un nou motiv sa atraga turistii fumatori: Belgia ramane una dintre putinele tari in care fumatul este inca permis in localuri daca acestea sunt ventilate. Asa ca dati o fuga in Bruxelles sau mai exact un zbor, pentru ca acesta este locul de aterizare pentru a vizita Bruges sau "Venetia nordului", aflat la o ora de capitala, care poate fi descoperit printr-o plimbare cu barca.

Cat costa un zbor la Bruxelles: de la 52 euro de persoana dus-intors

"Orasul placerilor"

"Orasul placerilor"

Ati ghicit, vorbim despre Amsterdam, orasul in care orice placere este permisa, mai ales fumatul de tigari, dar si marijuana. In Olanda, puteti fuma in baruri si restaurante, chiar daca se va intampla in locuri special amenajate in interiorul localurilor. Desi in Amsterdam puteti regasi la un loc toate "placeri", unele tabu pentru mare parte din Europa, capitala olandeza exceleaza la capitolul "destinatie fara poluare". Veti observa imediat cat de aerisit este orasul comparativ cu Bucuresti si cum va puteti plimba in voie pe strazi pietonale. Atentie, insa, la biciclisti!

Cat costa un zbor la Amsterdam: de la 161 euro de persoana dus-intors

Orasul celor 7 coline

Orasul celor 7 coline

Lisabona sau orasul celor 7 coline este, de asemenea, o destinatie pe care turistii fumatori sa o ia in calcul: fumatul este permis in barurile si restaurantele ventilate.

Cu stradute intortocheate, pe care urca celebrul tramvai galben, cu faleza la ocean pe care va puteti plimba linistiti si un centru cochet unde sa ascultati muzica fado, Lisabona este o destinatie cu mult farmec in special primavara, cand temperaturile sunt inca confortabile.

Un zbor catre Lisabona: de la 150 euro de persoana dus-intors

Perla Marii Adriatice

Perla Marii Adriatice

Daca pana acum ati ignorat o vacanta in Dubrovnik, perla a Marii Adriatice, ar fi cazul sa va reganditi, mai ales ca fumatul este permis in baruri. Combinatia dintre peisajul marin si cel urban fac din orasul croat una dintre destinatiile pe care oricine trebuie sa le vada in timpul vietii. Este un loc cu temperaturi ridicate tot anul, insa cea mai recomandata perioada este primavara. Daca mergi primavara, poti face linistit plaja la temperaturi destul de ridicate, in jur de 20 de grade Celsius. Centrul istoric din Dubrovnik este parte din patrimoniul UNESCO si trebuie sa te convingi singur de frumusetea locului.

Un zbor catre Dubrovnik: de la 207 euro de persoana dus-intors

Sursa foto: Sergey Novikov/Shutterstock.com

Sursa foto: Ekaterina Pokrovsky/Shutterstock.com