Directia Judeteana de Statistica din Constanta a publicat indicatorii de turism aferenti primelor sase luni ale anului in curs, din care reiese ca atat numarul turistilor veniti, cat si numarul innoptarilor se afla in scadere fata de 2006.
Potrivit datelor oficiale, care au fost adunate doar de la unitatile de cazare clasificate de catre Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT), primul semestru al anului a adus pe litoral 441.617 turisti, ceea ce inseamna o scadere cu 0,6 % fata de perioada similara din anul 2005, conform NewsIn. Din totalul inregistrat in primele sase luni ale anului, 396.400 sunt turisti romani, ceea ce inseamna o crestere cu circa 16.000 fata de anul trecut. In schimb, numarul strainilor a scazut semnificativ, de la 64.304 in 2005, la 45.217.

Vicepresedintele ANT, Livia Sima, spune ca scaderea numarului de turisti straini poate fi explicata prin faptul ca inundatiile si existenta focarelor de gripa aviara au contribuit la afectarea imaginii Romaniei ca destinatie turistica. Si numarul noptilor de cazare a scazut cu 8,6% fata de primele sase luni ale anului 2005, dar a crescut indicele de utilizare neta a locurilor de cazare. Cei mai multi straini prezenti pe litoral, in primul semestru al anului, au fost tot germanii, ca si in 2005.

Insa, desi procentul turistilor germani din totalul strainilor care au ales sa isi petreaca vacanta in Romania este in crestere cu circa 2%, in realitate numarul lor a scazut de la 9859 la 7897, pe fondul scaderii generale a primirii de turisti straini. Singura crestere notabila este cea a numarului de turisti rusi care au ales litoralul romanesc pentru vacante. Daca in primul semestru din 2005 au sosit 1.828 turisti rusi, in aceaasi perioada din anul in curs au fost inregistrati 2.934.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri