Danemarca este prima clasata in topul fericirii, depasind Elvetia intr-un studiu al Retelei de Solutii pentru Dezvoltare Sustenabila, care ierarhizeaza statele lumii in functie de conditiile de viata oferite locuitorilor, bogatia tarii si masurile luate pentru protejarea mediului incojurator si combaterea inegalitatilor. Romania se situeaza abia pe pozitia 71, transmite Reuters.

Raportul realizat de Reteaua de Solutii pentru Dezvoltare Sustenabila si Institutul Pamantului de la Universitatea Columbia a concluzionat ca cele mai nefericite tari ale lumii sunt Siria, Afganistan si alte opt state din Africa sub-sahariana, conform News.ro

Topul celor mai fericite state este completat de Elvetia, Islanda, Norvegia, Finlanda, Canada, Olanda, Noua Zeelanda, Australia si Suedia. Anul trecut, Danemarca se afla abia pe locul trei, sub tari precum Elvetia si Islanda.

In schimb, topul celor mai nefericite state este format din Madagascar, Tanzania, Liberia, Ruanda, Benin, Afganistan, Togo, Siria si Burundi.
Statele Unite se plaseaza pe locul 12, Marea Britanie pe 23, Franta pe 32, iar Italia sta cu fericirea abia pe pozitia 50.

Romania se situeaza in clasament pe locul 71, sub state precum Rusia, Belarus, Libia si Arabia Saudita. Mai mult, vecinii de peste Prut se afla pe locul 55.

”Raportul transmite un mesaj puternic pentru Statele Unite, care sunt bogate si s-au imbogatit considerabil in ultima jumatate de secol, insa nivelul fericirii nu a crescut. Atunci cand statele urmaresc unilateral obiective individuale, precum cresterea economica in schimbul neglijarii obiectivelor sociale si ecologice, rezultatele pot fi extrem de daunatoare pentru bunastarea oamenilor. Multe state au obtinut in ultimii ani crestere economica, ceea ce a dus la majorarea considerabila a inegalitatii, a excluziunii sociale si la deteriorarea mediului inconjurator”, a precizat presedintele Retelei de Solutii pentru Dezvoltare Sustenabila, profesorul Jeffrey Sachs, care este consilier special al secretarului general ONU.

Raportul clasifica statele lumii pe baza PIB-ului pe cap de locuitor si a sperantei de viata, stabilind daca oamenii au parte de bunastare si conditii de viata prielnice.

Sursa foto: My Good Images / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri