Satul sa vada ca oamenii cred in tot felul de minunatii legate de zborul cu avionul, un pilot a decis sa demonteze macar o parte din aceste mituri care continua sa-i sperie pe multi si sa alimenteze frica de calatoriile pe calea aerului.

Pilotul britanic Patrick Smith, autor al cartii „Cockpit Confidential”, care are si un blog unde ofera informatii interesante despre ceea ce presupune munca sa, a explicat in publicatia „The Independent” adevarul din spatele celor mai cunoscute mituri legate de zborul cu avionul, conform Adevarul.

Avioanele evacueaza fecalele in timpul zborului

Este un mit care circula de zeci de ani, dar fara sa aiba vreo baza reala. Rezervoarele pastreaza fecalele pana cand aeronava aterizeaza, apoi sunt golite de personalul specializat de pe aeroport.

Aerul din avion este un focar de infectie Multe persoane considera ca un spatiu inchis, destul de mic, cum este cabina unei aeronave, este un adevarat pericol pentru sanatate, mai ales ca pot fi si pasageri bolnavi. Pana la urma, orice spatiu aglomerat poate fi inclus in aceasta categorie, dar aerul din avion este surprinzator de curat. Mare parte provine din exterior, iar restul este recirculat, dar tot aerul se filtreaza printr-un sistem extrem de eficient. Ceea ce ar trebui sa va ingrijoreze mai mult decat aerul respirat sunt suprafetele din avion, care poate au fost atinse de persoane gripate sau care sufera de alte afectiuni: inchizatoarea de la toaleta, bratele scaunului, masuta pliabila etc.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Matej Kastelic / shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri