7. Marbella

7. Marbella

Aflata in sudul Spaniei, la Marea Mediterana, Marbella este considerata perla Coastei del Sol. Statiunea are un aer cosmopolit datorita plajelor si spatiilor de cazare luxoase si terenurilor de golf, ceea ce o face o destinatie exclusivista.

In Marbella ajungeti cel mai usor cu un zbor catre Malaga si apoi cu autobuzul pe un drum de o ora.

Sursa foto: Bartkowski/Shutterstock.com

6. Ischia

6. Ischia

Ischia este o insula vulcanica si una dintre putinele destinatii de plaja din Italia putin descoperite de catre turisti. Totusi, Ischia este recomandata pentru plajele sale, care se intind intre apa turcoaz si muntii inverziti, ceea ce creeaza atmosfera unui paradis. In general, Ischia este o destinatie preferata de indragostiti sau grupuri mici de prieteni tocmai datorita plajelor linistite care ofera intimitate.

Pentru a ajunge in Ischia va trebui sa zburati la Napoli si apoi sa faceti un transfer cu feribotul.

Sursa foto: leoks/Shutterstock.com

5. Lagos

5. Lagos

Turistii sunt absolut fermecati de oraselul Lagos din Algarve (Portugalia), cu plajele sale aurii, apa ca smaraldul si stanci infipte in mare. De altfel, zona Algarve a fost desemnata cea mai buna destinatie de plaja in 2015 la World Travel Awards, "Oscarul in Turism". Cea mai populara plaja din Lagos este Meia Praia, cu o lungime de 4 km de-a lungul coastei, unde puteti face scuba diving si windsurfing.

In Lagos ajungeti dupa un zbor la Faro, de unde veti lua ulterior un autobuz.

Sursa foto: David Herraez Calzada/Shutterstock.com

4. Fira

4. Fira

Fira, capitala insulei grecesti Santorini, se afla printre cele mai bune destinatii de plaja atat datorita plajelor din oras, cat si plajelor din apropiere. Practic, daca ajungi in Fira, ajungi de fapt pentru Plaja Rosie, aflata la 10 km de oras. Red Beach sau Plaja Rosie a devenit populara datorita nisipului rosiatic si a stancilor vulcanice de culoare neagra. Si daca tot sunteti in Santorini, dati o fuga si in satul Oia pentru a admira cel mai frumos apus de soare.

Sursa foto: Olga Gavrilova/Shutterstock.com

3. Palma de Mallorca

3. Palma de Mallorca

"Welcome to Paradise" ar trebui sa scrie in multe locuri din Palma de Mallorca, mai ales pe plajele Es Trenc, Cala Mayor, Canyamel, Platja de Muro si Porto Cristo. Aici gasiti peisaje salbatice, plaje cu nisip alb si vegetatie luxurianta si, cel mai important, va bucurati de o mare limpede precum cristalul, a carei culoare pare ireala.

Sursa foto: holbox/Shutterstock.com

2. Cannes

2. Cannes

Cunoscut in special pentru festivalul de film, Cannes este o destinatie care straluceste pe Coasta de Azur. Aici gasesti plaje cu nisip auriu si apa cristalina. Cum pe Riviera Franceza plajele sunt in general cu pietricele, Cannes a cucerit turistii tocmai datorita faptului ca este singura statiune cu nisip fin. In Cannes nu exista aeroport, prin urmare destinatia voastra initiala va fi Nisa.

Sursa foto: mffoto/Shutterstock.com

1. Barcelona

1. Barcelona

Barcelona este cea mai buna destinatie pentru plaja in Europa, in opinia turistilor. Alegerea este surprinzatoare, in conditiile in care capitala Cataloniei nu este o insula si nu este promovata exclusiv pentru plaja.

Totusi, Barcelona este o alegere ideala pentru cei care isi doresc o destinatie in care sa se bucure in acelasi timp de agitatia si arhitectura urbana si o baie in mare. Spre deosebire de alte orase mari din Europa, Barcelona are 4,2 km de coasta, iar cele mai populare plaje sunt Barceloneta, Marbella, Nova Icaria si Bogatell.

Sursa foto: Boule/Shutterstock.com

Sursa foto: Boule/Shutterstock.com