Delta Dunarii este desemnata de organizatia internationala \"Prietenii Naturii\" (NFI) din Austria drept \"Peisaj al anului 2007/2008\".
Asociatia NFI a organizat, miercuri, la Consiliul Judetean Tulcea, o prima intalnire informala pe tema proiectului a carui rezolutie va fi facuta publica in mod oficial in timpul unui simpozion international care va avea loc la Tulcea, in iunie 2007. In timpul reuniunii, secretarul general al NFI, Christian Baumgartner, a prezentat experienta asociatiei in tarile in care a derulat programul "Peisaj al anului", subliniind faptul ca cei peste 500.000 de membri ai organizatiei din Europa vor promova imaginea Deltei Dunarii, informeaza Rompres.

La randul sau, presedintele Asociatiei de Ecoturism, Andrei Blumer, a afirmat ca s-au identificat deja trei domenii in care programul se poate dezvolta, si anume stimularea asociativitatii, imbunatatirea calitatii serviciilor din turism si crearea unor centre de informare la standarde internationale, astfel incat numarul turistilor sa creasca de la an la an.

"In aceasta zona, numaram pe degetele de la maini ghizii care cunosc limba germana si care ofera servicii competitive la nivel international. Vrem sa promovam acele entitati din turism care dezvolta activitati de protectie a mediului, sa promovam destinatii turistice care apartin unor administratii ce au planuri de dezvoltare regionala 'sanatoase', dorim sa rezolvam problemele acute ale zonei si vrem ca in delta sa existe cel putin doua centre de vizitare la standarde internationale" - a declarat Andrei Blumer. In acelasi timp, reprezentantul Institutului National de Cercetare si Dezvoltare Delta Dunarii (INCDDD), Silviu Covaliov, a atras atentia asupra necesitatii dezvoltarii unui turism durabil.

"Trebuie sa avem in vedere in primul rand protectia naturii, pentru ca exista pericolul sa creasca numarul turistilor fara ca acestia sa fie educati", a mentionat Silviu Covaliov. In ceea ce priveste dezvoltarea economica a comunitatilor din Delta Dunarii, reprezentantul NFI Stefanie Roeder a prezentat posibilitatile de exploatare a stufului. "Valoarea ca arie naturala protejata a Deltei Dunarii, zona recunoscuta ca fiind suprafata compacta de stufaris cea mai mare din Europa, cel putin, ar putea scadea, in conditiile in care aceasta resursa se exploateaza masiv. insa este adevarat ca, in momentul de fata, din cele 12 zone pe care INCDDD le-a propus pentru a fi concesionate unor agenti economici, doar 6 sunt exploatate, dar nu la nivelul asteptat de noi, pentru ca la mare cautare este stuful subtire. In plus, ar trebui exploatate si suprafetele de stuf din ariile naturale protejate, pentru ca este cunoscut faptul ca regenerarea acestei plante este cu mult mai buna dupa recoltare" - a explicat Silviu Covaliov.

Mentionam ca organizatia NFI, infiintata in 1895, desemneaza, incepand din 1989, o data la doi ani, o regiune transfrontaliera din Europa cu valoare ecologica drept "Peisaj al anului", in interesul regiunii fiind elaborate, impreuna cu administratia locala si populatia, masuri in vederea dezvoltarii durabile a zonei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri