Un oras italian din epoca de piatra, locuit continuu inca de atunci, atrage turisti dornici sa vada cu propriii ochi cum se traia in urma cu 9.000 de ani, conform Adevarul.

Sassi di Matera, despre care se crede ca este cel mai vechi oras-pestera din lume locuit continuu, dateaza din urma cu 9.000 de ani si se situeaza in partea de sud a Italiei. Sassi, zona protejata de Unesco, face parte din orasul Matera, si a fost incrustat in roca canionului sub forma de turn care a fost format de un rau de mari dimensiuni.

Zona care impresioneaza prin labirinturi si scari de piatra, pesteri si biserici din epoca de piatra, atrage vizitatori din toate colturile lumii. Semanand leit cu asezamintele din desenele animate The Flintstones (Familia Flintstone), Sassi di Matera se prezinta sub forma unui mix de refugii din piatra care se incadreaza perfect in peisaj, dar in spatele locuintelor pitoresti sunt povesti despre viata grea dusa pe aceste meleaguri. Pana la sfarsitul secolului al XX-lea, oamenii care traiau acolo nu aveau acces la apa curenta, acestia lovindu-se si de o lipsa de electricitate si de facilitati adecvate pentru deseuri.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: KN / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri