Compania Lufthansa a anuntat ca aproape 900 de zobruri au fost naulate, din cauza grevei anuntate de sindicatul Verdi, care va afecta activitatea celor mai multe aeroporturi de pe teritoriul german. Astfel, toate zborurile intercontinentale din sau dinspre Munchen au fost anulate, iar activitatea aeroporturilor Dusseldorf, Koln si Frankfurt va fi restrictionata, transmite Reuters si Deutsche Welle, conform News.ro

Un oficial al companiei a precizat ca exista o nevoie urgenta pentru implementarea unei noi legislatii privind disputele cu muncitorii din industria transportului aerian, in contextul grevelor frecvente organizate de sindicalisti. Acestea pertuba de fiecare data traficul aerian si duc la pierderi uriase pentru companiile aviatice, nevoite sa anuleze zboruri si sa plateasca despagubiri pasagerilor.

Lufthansa a anuntat ca zeci de mii de pasageri vor fi afectati de greva sindicalistilor Verdi, care va lua sfarsit miercuri seara. Sindicatul Verdi cere o majorare de pana la 6% a salariilor celor doua milioane de bugetari, precum si marirea cu 100 de euro a indemnizatiilor lunare primite de debutanti.

Urmatoarea runda de negocieri intre reprezentantii sindicalistilor si executivul de la Berlin va avea loc joi si vineri. Verdi a refuzat anterior un compromis cu executivul, care prevedea o majorare de 3% pentru o perioada de doi ani.

Aeroporturile germane au fost grav afectate anul trecut, dupa sapte zile consecutive de proteste organizate de stewarzii companiei. Lufthansa a pierdut din cauza grevelor mai mult de 140 de milioane de euro.

Doar 40% dintre cele 1.5000 de zboruri de pe aeroporturile germane nu au fost anulate din cauza grevei.

Sursa foto: 06photo / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri