Directia generala a Vamilor, din cadrul ANAF, si Serviciul Vamal al Republicii Moldova au decis pentru perioada sarbatorilor de Paste suplimentarea personalului si utilizarera tuturor pistelor de control la granita dintre cele doua tari, pentru a asigura fluidizarea traficului transfrontalier generat de sporirea fluxului de calatori si de marfuri, specific acestei perioade.

"Demersurile de colaborare dintre cele doua structuri vor continua in vederea implementarii prevederilor Planului de cooperare bilateral in domeniul vamal si indeplinirea obiectivelor strategice comune privind cooperarea in materie vamala", se arata intr-un comunicat al ANAF.

Vama dintre cele doua tari se aglomereaza de obicei in perioada sarbatorilor de Paste, din cauza numarului mai mare de turisti, dar si a controalelor amanuntite.

Potrivit datelor publicate de INS, 51.533 de turisti au sosit anul trecut in Romania din Republica Moldova, fata de 41.512 in anul anterior.

Romania este principalul partener comercial al Republicii Moldova, cu schimburi bilaterale de 1,352 miliarde dolari anul trecut. Romania a inregistrat exporturi de 820 miliarde dolari si importuri de 532 milioane dolari, soldul fiind de 288 milioane de dolari in favoarea Romaniei.

Raportat la anul 2014, volumul schimburilor comerciale a scazut cu aproape 16%, cu un declin de 26% la exporturi, respectiv de 6,4% la importuri.

La finele lunii decembrie, in comertul Romaniei cu tarile din afara UE, Republica Moldova ocupa locul 4 la exporturi (cu o pondere de 5,2%) si locul 8 la importuri (cu o pondere de 3,3%).

Sursa foto: Dziewul/shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri