Cel mai scump zbor comercial din lume costa 38.000 de dolari, adica cat o garsoniera in Bucuresti. Iar acesta nu este decat pretul pentru o singura calatorie. In plus, zborul are o escala. Unde? Zborul este intre Mumbai si New York, cu o oprire la Abu Dhabi, operat de compania aeriana Ethiad Airways, potrivit Fortune.com.

Ethiad Airways tocmai a depasit recordul pe care l-a detinut anul trecut, de 32.000 dolari pentru un zbor. Recent, compania aeriana a lansat cel mai scump bilet de avion din lume de pana acum, in valoare de 38.000 de dolari pe o singura ruta, operat de cea mai mare aeronava comerciala, un Airbus A380.

Ce cumpara pasagerii la acesti bani, pe langa un bilet de avion propriu-zis

Cine va plati 38.000 de dolari pentru un bilet dus sau chiar 76.000 dolari pentru o calatorie dus-intors va sta intr-un "penthouse din cer", adica o cabina privata de 11,6 mp, numita "The Residence", care include dormitor, sufragerie cu televizor cu ecran plat de 32 inch si canapea dubla din piele si baie. Pe langa acestea, pasagerii au la dispozitie un bucatar si un majordom, iar in pretul biletului intra si transportul privat catre si de la aeroport.

Intr-o astfel "garsoniera printre noi" zborul lungul si eventualele turbulente poate ca nici nu vor fi simtite, mai ales ca o calatorie Mumbai-New York dureaza intre 19 si 21 de ore, cu escala din Abu Dhabi inclusa.

In aeronava Airbus A380 sunt disponibile 500 de locuri, din care 415 la clasa economica. Cel mai ieftin zbor pe ruta Mumbai-New York costa 526 dolari (34.991 rupii indiene INR) in luna mai, potrivit unei simulari pe site-ul companiei aeriene. Bineinteles, cabina "The Residence" este la prima clasa.

De asemenea, compania aeriana a anuntat ca de la inceputul lunii iunie pot calatori in cabina luxoasa intre Abu Dhabi, Londra si Sydney, iar un zbor Londra-Mumbai va costa 26.000 dolari, potrivit Dailymail.

Etihad Airways este una dintre cele mai mari companii aeriene din lume, cu o flota de 122 de aeronave Airbus si Boeing si 14,8 milioane de pasageri la bord in 2014. Etihad zboara catre 90 de destinatii si este considerata una dintre cele mai sigure companii aeriene.

Sursa foto: Dmitry Birin/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri