Guvernul Romaniei, prin Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Cristiana Pasca Palmer, a dat avizul de infiintare a Parcului Natural Vacaresti, care adaposteste peste 97 de specii protejate.

Parcul Natural Vacaresti va deveni cel mai mare parc natural urban din Europa. Parcul Natural Vacaresti include 190 de hectare de spatiu verde si este casa a 97 de specii de pasari (45 specii aflate in diferite faze de protectie) si mamifere ca: vidra (specie protejata), vulpe, nevastuica, enot. Aici se gasesc si alte specii precum testoasa de uscat si testoasa de apa.

Parcul natural vacaresti

De-a lungul anilor, zona a reusit sa se conserve intr-un mod extraordinar, in ciuda amenintarilor ivite la tot pasul. Cele mai mari provocari au venit de la oameni, din cauza pescuitului ilegal in lacuri, inclusiv cu plasa electrica, a incendiilor devastatoare, sau din cauza cantitatilor uriase de deseuri, care dauneaza atat pasarilor, care pot confunda deseurile cu hrana, cat si faunei.

In urmatoarea perioada, Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor va selecta un administrator al zonei in baza unui proiect de amenajare a spatiului. Este pentru prima data, incepand din anul 2012, cand Ministerul Mediului Apelor si Padurilor ia decizia de a-si asuma in mod oficial acest proiect.

Parcul Natural Vacaresti

Organizatiile implicate in acest demers sunt: Asociatia Parcul Natural Vacaresti, Asociatia "Salvati Dunarea si Delta" si "Let`s Do It, Romania!". "Let’s Do It, Romania!" a inceput colaborarea cu Asociatia Salvati Dunarea si Delta in anul 2013 si, incepand din anul 2015, a dezvoltat un parteneriat alaturi de Asociatia Parcul Natural Vacaresti.

Parcul Natural Vacaresti

Echipa "Let’s Do It, Romania!" a organizat 4 actiuni de curatenie in Parcului Natural Vacaresti, in cadrul carora au participat 1050 voluntari, care au colectat 40 de tone de deseuri menajere. De asemenea au fost montate aproximativ 90 adaposturi si cuiburi de pasari. Actiunile "Let’s Do It, Romania!" au fost Organizate impreuna cu Asociatia Parcul Natural Vacaresti si au avut sprijinul companiilor Kaufland Romania, Ursus Breweries, GreenGrour, Eco-Sud, Konica Minolta, HP, UNIQA Asigurari, fiind realizate in parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri