O vacanta cum se cade: o calatorie cu balonul cu aer cald in zori, o drumetie printre roci vulcanice sculptate de natura, simetric, in forme cam bizare, o vizita intr-unul dintre cele mai frumoase situri din patrimoniul UNESCO si o coborare de trei etaje in maruntaiele de piatra ale Cappadociei, conform Adevarul.

Trezirea se face in toiul noptii, la 3.30. Peste o ora este plecarea spre punctul de „decolare“, cu un microbuz al firmei care organizeaza zborul cu balonul. Vine chiar la ora stabilita si nu asteapta mult, cinci minute, cat sa se grupeze toti somnorosii. Inainte de imbarcare se ofera o cafea turceasca si un mic senvis. Orasul Göreme nu are nimic din imaginea unei urbe a secolului XXI. E ca la tara: fara blocuri, numai case cu ograda – ba chiar se aud nechezand niste cai, nu departe –, baruri cu terase pe care sunt grupate mese cu scaune din plastic si, ici si colo, drumuri de pamant. Ceva urme de lux se vad numai la hotelurile ramase cu luminile aprinse.

Chiar in coasta uneia dintre oazele acestea de confort sporit sta o stanca, nici prea inalta, nici prea scunda, in forma cilindrica la baza si usor ascutita-n varf, cu o fereastra mica pe la jumatate – semn ca pe undeva se gaseste si o usa. La 5.00 dimineata, omul are puterea sa observe toate lucrurile acestea si sa se intrebe: cine sta, in zilele noastre, in oras, intr-o stanca? Si, mai ales, de ce? Cum o fi amenajat inautru? O fi locuinta de vara? Nu stim, de unde sa stim?

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Patrick Foto / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri