Aproximativ 25% dintre pilotii Air France participau sambata la o greva, potrivit companiei, in timp ce principalul sindicat al pilotilor afirma ca 70% dintre piloti au incetat lucru, relateaza Reuters si The Associated Press.

Air France va opera 83% dintre zboruri sambata si prevede sa asigure 80% duminica, in pofida acestei greve pe tema salariilor, a anuntat compania intr-un comunicat. Nivelul participarii urmeaza sa atinga 27% duminica, estimeaza compania, care se asteapta la o tendinta similara luni, potrivit News.ro. "Operatiunile de sambata se desfasoara conform previziunilor", scrie Air France in acest comunicat, precizand ca 93% dintre cursele de lung curier cu plecare de la Paris sunt asigurate, dar si 91% dintre zborurile interne si 73% dintre cele de mediu curier de la si catre Charles-de-Gaulle.

"Pentru duminica Air France prevede sa asigure 80% din zborurile de lung curier, peste 85% din zborurile interne si in jur de 70% din zborurile de mediu curier de la si catre Paris-CDG, avand in vedere un nivel al participarii pilotilor la greva de 27% in acesta zi", se arata in comunicat.

"Anulari si intarzieri de ultim moment nu sunt de exclus", subliniaza compania. Presedintele-director general Air France Frédéric Gagey a dat asigurari sambata dimineata ca nivel participarii la greva al pilotilor nu este de 70%, asa cum sustine Sindicatul National al Pilotilor de Linie (SNPL) Air France, majoritar. "Mobilizarea noastra este buna", a declarat pentru Reuters Emmanuel Mistrali, un purtator de cuvant al sindicatului.

"In loc sa discutam despre procentul grevistilor, am prefera sa stam la masa negocierilor cu Frédéric Gagey", a adaugat el. SNPL Air France se declara dispus sa negocieze si isi exprima regretul fata de un "esec al dialogului social" in cadrul companiei aeriene.

Air France: trebuie sa incetam sa stricam petrecerea

Presedintele-director general Air France a dat asigurari, intr-o interventie pe RTL, ca usa este "prin definitie deschisa in continuare". "Dar nu voi renegocia ceea ce nu poate fi negociat", a adaugat el. "Air France progreseaza (...). Sa incetam sa stricam petrecerea", a indemnat el.

Gagey a deplans o greva care incepe "exact in momentul in care are loc" Euro 2016, "un eveniment fericit pentru Franta". "Sincer, nu este o idee buna", a apreciat el. Frédéric Gagey a subliniat inca de joi ca va fi acordata o atentie speciala zborurile care au legatura cu Euro 2016. Air France evalueaza la aproximativ cinci milioane de euro pe zi impactul grevei.

Cele doua saptamani de greva a pilotilor, in septembrie 2014, impotriva unui proiect de dezvoltare la nivel european a companiei low cost Transavia a produs companiei pierderi estimate la peste 400 de milioane de euro. Greva pilotilor urmeaza sa continue pana marti.

Conductorii francezi de trenuri si lucratori in salubritate se afla si ei in greva de mai multe zile, afectand imaginea tarii care gazduieste Campionatul european de fotbal, comenteaza AP. Ei fac greva din motive diferite, in cadrul unei miscari de protest la nivel national fata de proiectul legii muncii, prin care Guvernul incearca sa modifice prevederi cu privire la programul de munca si concedieri. Influenta Confederatie Generala a Muncii (CGT) s-ar putea intalni in weekend cu reprezentanti ai Executivului, potrivit AP.

Santi Rodriguez / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri