Marius Cristescu, proprietarul Arsenal Park din Orastie - singurul complex turistic cu tematica militara din Europa, a deschis un parc acvatic cu centru spa si o sala de sport, dupa o investitie de 12,5 milioane de lei, ocazie cu care a declarat ca "este foarte greu in Romania sa-ti transformi visele in realitate".

Arsenal Park a fost deschis de fratii Marius si Emil Cristescu in 2009, pe un teren de 88 de hectare cumparat in 2001 care apartinea unei foste fabrici de armament din Orastie, are 230 de locuri de cazare. La inceputul acestei saptamani, insa, cei doi antreprenori au inaugurat un AquaPark Arsenal in resortul din Orastie, dupa ani de zile in care au asteptat aprobari de la stat.

Sursa foto: Arsenal Park

"In 2010 am depus documentatia pentru proiectul de finantare europeana, care a fost aprobata abia in 2013, iar lucrarile au putut fi demarate abia in 2014. Din 2014 pana acum au durat lucrarile si putem declara finalizate toate obiectivele de divertisment", a declarat marti seara, intr-o conferinta de presa, Emil Cristescu (foto stanga).

"Pana si timisorenii mei ma reneaga, suparati ca n-am facut asta in Timisoara", a spus Marius Cristescu (foto drepta). El a povestit ca nimeni, in afara de el, nici macar fratele sau Emil, nu credeau in 2001 ca o fosta fabrica de armament se poate transforma intr-o atractie turistica. "E foarte greu in Romania sa-ti transformi visele in realitate. Trebuie sa ai o ambitie extraordinara. Eu sunt foarte bucuros ca dupa atatia ani am reusit facem un obiectiv turistic interesant si sper sa punem Romania, cu acest obiectiv, pe harta turismului de aventura din Europa", a mai spus el.

De la deschidere si pana astazi s-au investit in complexul turistic aproximativ 20 de milioane de euro.

Parcul acvatic cu centru SPA si sala de sport multifunctionala fac parte dintr-un proiect inceput in 2014 si realizat prin Regio - Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 5 “Dezvoltarea durabila si promovarea turismului”, Domeniul Major de Interventie 5.2 “Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice.”
Intregul proiect a vizat cateva obiective de infrastructura de agrement in cadrul Arsenal Park, si anume: aqua park - centru spa, sala de sport multifunctionala, loc de joaca pentru copii, traseu de catarat in copaci, pista de biciclete si plimbare, amenajare turn pentru sporturi extreme, patinoar, skate parc si centru de agrement calare. Din valoarea totala de 27,6 milioane de lei a proiectului, 12,07 milioane de lei au reprezentat asistenta financiara nerambursabila.

Sursa foto: Arsenal Park

Potrivit lui Marius Cristescu, numarul de turisti a crescut constant din 2010, ajungand la 50.000 de vizitatori anul trecut. Pentru 2016 el estimeza ca deschiderea aqua park-ului va aduce un plus important de vizitatori, astfel incat numarul lor sa depaseasca 100.000 la finalul anului.

Centrul SPA si sala multifunctionala, denumite impreuna AquaPark Arsenal, include 3 zone distincte: SunWaves, Inner Bliss si Belvedere Lounge&Terasa. SunWaves este partea de exterior, cu 4 bazine (agrement, inot, de copii, respectiv pentru tobogane), 6 tobogane si un bar exterior. Inner Bliss reprezinta zona de interior, cu tobogane, 4 bazine (pentru copii, de relaxare cu raul lenes si cu portiuni cu hidromasaj, cu apa rece, respectiv pentru tobogane), 3 saune si un bar, iar Belvedere Lounge&Terasa include 2 terase, un bar, un lounge si o cada cu hidromasaj. Adancimea bazinelor pentru copii este de 40 - 80 cm, iar a celorlaltor bazine de 1,2m. Temperatura apei este setata in permanenta la 29-32 de grade Celsius.

Aqua Park Arsenal poate gazdui 1.000 de vizitatori vara si 300 in restul anului, iar jumatate dintre acestia se estimeaza ca vor fi persoane care locuiesc in zona. Arsenal Park a starnit si interesul turistilor rusi, care vor incepe sa cumpere pachete in resort incepand cu acest an.

Complexul de agrement Arsenal Park din Orastie are, din vara anului trecut, o retea de piste de biciclete de 12 kilometri, un dispozitiv de tip PowerFan pentru salturi libere de la 30 de metri inaltime si o tiroliana cu lungimea de 570 de metri, in care s-au investit 3 milioane de euro. PowerFan Jumps este singura activitate de acest gen din tara, iar tiroliana este in acest moment cea mai lunga din Romania, fiind realizata dintr-un singur segment. In complexul Arsenal Park a fost deschis si un loc de joaca pentru copii, care beneficiaza de echipamente pentru catarare, echilibristica, explorare, tunele, tobogane, carusele, leagane, si balansoare. Locul de joaca este prevazut cu piese de mobilier urban pentru adultii care supravegheaza copiii si poate gazdui simultan peste 300 de copii.

Investitiile s-au adaugat unor obiective finalizate anterior parc de aventura, cu sase trasee de diferite dificultati, pentru copii si pentru adulti, cu peste 70 de platforme si dispozitive amplasate la o inaltime de pana la 25 de metri, un patinoar sintetic, un skate park din beton, cu suprafata de 1.500 de metri patrati si un centru de agrement de calarie.

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri