Neregulile de pe litoral descoperite de catre ISU Dobrogra ar putea pune viata turistilor in pericol. Lipsa personajului specializat in stingerea incendiilor, modificari in camerele centralelor termice, instalatii electrice improvizate, nefunctionale sau defecte si stingatoare neverificate sunt cateva din peste 750 de deficiente constatate de ISU Dobrogea in urma unor controale facute in ultima luna la peste 170 de obiective de turism, alimentatie publica si agrement de pe litoral.

In ultima luna, inspectorii au controlat 176 de obiective turistice, de agrement si alimentatie. In cadrul acestor controale au fost verificate 34 de hoteluri, patru hosteluri, 60 de vile, 42 de restaurante, sapte pensiuni, doua case de vacanta, sapte tabere scolare, trei scene amenajate temporar, cinci cluburi, doua parcuri de distractii, doua campinguri, un han turistic, un centru SPA, cinci constructii cu camere de inchiriat si un disco-bar, conform News.ro


In urma controalelor, inspectorii ISU Dobrogea au descoperit 755 de deficiente, 99 fiind remediate pe timpul controalelor. De asemenea, au dat 706 sanctiuni, respectiv 567 avertismente si 139 amenzi contraventionale in valoare totala de 220.000 lei.

Printre cele mai frecvente nereguli intalnite au fost:

  • lipsa unui personal specializat in domeniul apararii impotriva incendiilor
  • nefunctionarea instalatiilor electrice pentru iluminatul de securitate destinat evacuarii persoanelor in caz de incendiu
  • modificari in incaperea centralei termice
  • instalatiile electrice folosite cu defectiuni si improvizatii
  • neverificarea stingatoarelor aflate in dotarea unor constructii de turism

Ca sa evite pericolele, Inspectoratul general a cerut suplimentarea specialistilor constanteni cu inspectori de prevenire din alte judete. Acestia vor participa la actiuni de constientizare a turistilor, dar si la cele de indrumare, instruire si control in ceea ce priveste respectarea masurilor de aparare si stingere a incendiilor.

Sursa foto: Radu Bercan / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri