10. Madrid

10. Madrid

Madrid este considerat unul dintre orasele care refuza sa se conformeze. Alaturi de lanturile de magazine cunoscute isi fac loc in continuare buticurile si magazinele de familie.

In cazul in care vrei sa iti cumperi produse de la branduri renumite, trebuie sa incepi cumparaturile de pe strada Gran Via, una dintre zonele in care gasesti cele mai numeroase magazine, insa trebuie sa stii dinainte ca te vei infrunta cu aglomeratia pentru a ajunge sa iti cumperi produse de la brand-uri precum Lacoste, Leví's, H&M, Nike si altele.

Magazine Vintage

Daca esti pasionat de magazinele vintage, poti vizita magazinul Pepita is Dead, situat pe strada Doctor Forqouet, infiintat in 1992. Magazinul este unul dintre preferatele fanilor care sunt interesati de vestimentatiile vintage apartinand stilurilor de moda din mai multe perioade de timp. Pentru produse vintage inspirate din istoria Statelor Unite va puteti indrepta spre Alpha Ville situat pe Calle Velarde, aici puteti gasi viniluri vechi, geci de baseball si alte lucruri de acest gen.

Articole de lux

Pentru obiecte din categoria de lux, puteti vizita zona Salamanca, unul dintre cele mai exclusiviste cartiere din Madrid, casa mai multor designeri de renume precum Valentino si Jimmy Choo. In timp ce iti cumperi articolele de lux preferate te poti bucura de arhitectura uimitoare din jurul tau. Locul este de asemenea plin de restaurante si baruri de top.

Reduceri

In cazul in care esti in cautare de reduceri, satul Las Rozas, situat la aproximativ 20 de km de Madrid, ofera cele mai mari reduceri din zona. Aici puteti gasi reduceri de pana la 60% la brandurile de lux. In cazul in care esti un fan al brandurilor precum Zara sau Levi's, poti merge la Factory Getafe, situat inauntrul centrului comercial Nassica, la aproximativ 16 km de Madrid.

Un city break la Madrid poate costa sub 150 de euro, avion+cazare, daca rezervi din timp.

9. Paris

9. Paris

Capitala Frantei se afla pe pozitia noua datorita originalitatii buticurilor sale si a caselor de moda recunoscute la nivel mondial. Francezii si-au facut un renume pentru apetitul lor catre moda si in cazul in care vrei sa descoperi branduri cunoscute si magazine ale unor designeri faimosi precum Chanel sau Dior, o excursie pe strazi precum Champs-Elysees sau Avenue Montaigne este exact ce trebuie sa faci.

In Paris veti gasi branduri internationale precum Zara, Gap si Sephora, toate grupate de-a lungul bulevardului Champ Elysees. Pentru iubitorii stilului eclectic si al artei vintage, The Marais este un loc pe care il puteti vizita. Aici veti gasi o varietate mare de buticuri si magazine vintage, arhipline cu piese unicate. De asemenea, puteti gasi magazine de antichitati, precum si magazine de arta.

Produse de lux

Interioarele impresionante ale magazinelor de pe bulevardele Haussmann si Grand, ofera senzatia de lux. In cadrul acestor magazine veti descoperi o abundenta de produse de lux. In cazul in care cauti cele mai noi tendinte te poti indrepta catre Louvre si cartierul Tuileries pentru creatii rafinate de la marile case de moda, inclusiv Versace, Hermes si Yves St. Laurent.

Reduceri

De doua ori pe an, in lunile ianuarie si iulie, magazinele frantuzesti ofera reduceri tentante cu preturi taiate pana la 75%, majoritatea magazinelor sunt o destinatie ideala pentru cautatorii de reduceri. Mergeti pe Rue de Rivoli, Champs- Elysees sau Forum des Halles.

Daca te organizezi din timp, avionul si cazarea la Paris ar putea costa sub 200 de euro.

8. Istanbul

8. Istanbul

Istanbulul este un oras vibrant, bogat in obiective turistice si plin de culoare. Acest oras se afla pe locul 8 datorita popularitatii sale in randul turistilor. De la renumitele bazare la imensele mall-uri , in Istanbul te vei lovi de o experienta cum nu vei gasi in alta parte. In acest oras domeniul modei este unul infloritor, care exprima energia orasului.

In cazul in care esti in cautarea magazinelor scumpe trebuie sa mergi la mall-urile moderne unde vei gasi tot ceea ce ai nevoie. Istinye Park este complexul comercial in care vei putea gasi tot ce iti trebuie. The Kanyon este mai degraba echivalentul strazii Oxford, locul unde vei gasi de la Harvey Nichols la Wagamama.

Produse vintage

Pana de curand, existau putine magazine vintage in Istanbul, dar in ultima perioada, stilul anilor '50, '60 si '70 a revenit la viata. Sentetik Sezar Vintage Shop, specializat in pulovere supradimensionate si tricouri scurte, merita mentionat. Magazinul Mozk, situat in Cihangir, ofera o varietate larga de produse vintage, inclusiv costume de baie, corsete si imbracaminte din anii '30 pana in anii '90.

Produse de lux

Unele dintre cele mai cunoscute branduri si cele mai exclusive buticuri pot fi gasite in jurul turnului Galata. Atelierul 55 este un magazin de lux situat pe strada Serdar-i Ekrem. Acest magazin concept ofera o gama variata de la imbracaminte si bijuterii pana la mobila si obiecte de arta. Pasionatii de moda ar putea sa se indrepte catre districtul Nisantasi. Aici vor gasi un mix din brandurile internationale precum Louis Vuitton, Prada si Chanel, impreuna cu brandurile favorite ale turcilor: Arzu Kaprol si Cengiz Abazoglu. Zona magazinului Bayman este locul perfect pentru a gasi toate brandurile designerilor sub acelasi acoperis.

Reduceri

Nu exista date oficiale (controlate de Guvern) pentru reduceri in Istanbul, asa cum putem gasi in alte orase precum Parisul sau Roma. Reducerile in Istanbul dureaza efectiv tot anul. Anumite branduri isi lanseaza colectiile in fiecare sezon, pe cand altele se axeaza doar pe doua colectii pe an. Spre sfarsitul oricarui sezon, in zile speciale precum Anul Nou, Ziua Mamei, Valentine's Day si sarbatori religioase te poti astepta la reduceri.

Biletele de avion pana la Istanbul costa aproape 100 de euro, dus-intors. Orasul este accesibil si cu masina, daca iti place sa conduci.

7. Singapore

7. Singapore

Micutul oras se incadreaza in top datorita diversitatii, caracterului prietenos si milioanelor de vizitatori. Locuitorii orasului sunt innebuniti dupa cumparaturi, dar atunci cand locuiesti pe o insula care are doar doua treimi din suprafata orasului New York si care are multe magazine, nu ai de ales.

Singapore detine aproape toate numele mari din industria vestimentara. Doua dintre cele mai mari mall-uri, VivoCity si ION Orchard, gazduiesc cele mai multe din branduri. VivoCity este casa brandurilor Ted Baker, Timberland, Toys R Us si multe altele. In mall-ul ION Orchard veti putea gasi branduri precum Gucci, Prada, Mango, Topshop si Zara.

Produse vintage

Cu o piata a modei infloritoare este absolut normal ca Singapore sa aiba propriile destinatii dedicate magazinelor vintage. Haji Lane, localizat in inima sectorului arab, care nu ofera multe la prima vedere, dar mai apoi veti gasi o multitudine de haine vintage in buticuri neconventionale, randuite pe o strada modesta.

Produse de lux

In cazul in care esti in cautarea unei experiente luxoase, The Shoppes din Marina Bay Sands este destinatia de top. Acest spatiu comercial detine nume precum Chanel, Gucci, Dior, Miu Miu si Hermes. De asemenea, puteti gasi numeroase magazine exclusive de bijuterii si ceasuri, precum si accesorii de imbracaminte.

Ngee Ann City este un alt mall enorm situat in centrul Orchard Road, cunoscut de catre localnici drept "takashimaya", acest mall exclusiv gazduieste branduri precum Cartier, Chanel si Tiffany.

Reduceri

Marea reducere din Singapore este un eveniment anual ce ofera discounturi de pana la 70% la mai multe produse, de la articole vestimentare si bijuterii, pana la electronice, jucarii si tratamente spa. Aceste reduceri le ofera pasionatilor de cumparaturi ocazia perfecta sa se rasfete pentru mai putini bani. Reducerea este de obicei in timpul lunilor de vara, de obicei intre luna iunie si iulie.

Biletul de avion pana la Singapore ar putea fi destul de scump, dar daca legi sesiunea de shopping cu o vacanta mai lunga in Asia de Sud-Est, ar putea iesi un concediu de neuitat.

6. Tokyo

6. Tokyo

Luminos, agitat si ultra-modern, Tokio ocupa pozitia numarul 6 in acest clasament. Cumparaturile in Tokio sunt o experienta incredibila, de la haute-couture si electronice, pana la bunuri traditionale japoneze si obiecte de vestimentatie Harajuku, aici se pot gasi lucruri pe toate gusturile.

Indreptati-va catre Shinjuku, un centru comercial situat in zona celei mai aglomerate statii de metrou din lume. Avand strazi si arcade subterane arhipline cu magazine, incluzand numeroase branduri de top, aceasta este o destinatie pe care trebuie neaparat sa o vizitati. Un numar mare de magazine poate fi de asemenea gasit in Shibuya, Odaiba si Tokyo Solamachi.

Produse vintage

Harajuku este locul unde puteti gasi o multitudine de magazine vintage. Alte locuri unde puteti gasi obiecte vintage sunt pietele de vechituri. Acestea pot fi gasite in mai multe locuri din oras, in temple si altare. Ele reprezinta o sursa buna pentru obiecte de mana a doua.

Produse de lux

The Ginza este cel mai prestigios centru comercial al orasului Tokio, ce gazduieste branduri emblematice ale designerilor. Practic, fiecare brand de renume international, cat si japonez are un spatiu in acest centru.

Reduceri

Reducerile sezoniere au loc in fiecare vara (de la inceputul lunii iulie pana la sfarsitul sezonului ploios) creand o atmosfera agitata dar prietenoasa in marile mall-uri ale orasului.

Se spune ca Japonia trebuie vizitata primavara, asa ca daca rezervi biletul de avion de pe acum, ai putea gasi preturi usor peste 500 de euro.

5. Kuala Lumpur

5. Kuala Lumpur

Cumparaturile in Kuala Lumpur ofera branduri de renume pe care le vei gasi peste tot in jurul lumii, dar cautand cu atentie veti putea gasi o abundenta de magazine si tarabe independente unicate pentru acest oras magnific.

Ca in majoritatea oraselor asiatice, cumparatorii vor gasi o diversitate de branduri de renume, in numeroasele mall-uri ale orasului. Unde, branduri din gama de mijloc precum H&M, TopShop si Forever 21 se gasesc alaturi de branduri de top precum Jimmy Choo si Agent Provocateur. Dintre toate mall-urile, Mid Valley Megamall ofera cea mai variata gama de magazine.

Produse vintage

Daca esti un cumparator de moda veche, Kuala Lumpur nu te va dezamagi. La primul etaj al complexului Campbell vei gasi Yellow Kombi Vintage, loc ce gazduieste mai multe magazine perfecte pentru "scotocit". In Klang Valley putem gasi magazinul Buntil cu o colectie impresionanta de obiecte Vintage precum rucsacuri de piele, blugi si adidasi.

Produse de lux

Cel mai luxos dintre mall-uri este Pavillion. Aici veti putea gasi marci precum Burberry, Gucci, Celine si Salvatore Ferragamo. The Gardens este o alta destinatie pentru cei care cauta lucruri rafinate, avand magazine precum Louis Vuitton, Armani si Hugo Boss. The Starhill Gallery este mall-ul in care puteti gasi outlet-uri precum Valentino, Loui Vuitton, Christian Dior, Alexander McQueen si Bottega Veneta.

Daca aceste mall-uri nu sunt suficiente, va puteti indrepta spre Suria KLLC, localizat la bazele turnurilor gemene Petronas.

Comisia Malaeziana de Turism a introdus reduceri de doua ori pe an, tinute in iunie, iulie si august cu discount-uri de pana la 70%.

Poti gasi diverse oferte si pentru biletele de avion iar destinatia este una de vazut, cu siguranta.

4. Londra

4. Londra

Aproape orice face din Londra o Mecca a cumparatorilor de pe tot globul. Avand mai mult de 18 milioane de vizitatori pe an, Londra este cel mai popular oras de pe planeta. Strada Oxford este un magnet pentru cei in cautare de branduri de top, oferind o experienta de neegalat nicaieri in Marea Britanie. Mixul de branduri internationale, accesorii si imbracaminte pentru copii, garanteaza o experienta de clasa indiferent de ceea ce cauti. Magazinele care ies in evidenta sunt TopShop, Selfridges, Russel & Bromley, Nike Town, House of Fraser si John Lewis.

Produse vintage

Daca esti in cautare de obiecte clasice din vremurile trecute, urca-te in autobuz si mergi la East London's Shoreditch. Aceasta zona este una dintre cele mai bogate cultural si artistic, binecunoscute pentru abundenda de nonconformism si outlet-uri vintage. The East End Thrift Store, Absolute Vintage si Blitz sunt printre cele mai mari magazine vintage din lume ce nu trebuie ratate.

Produse de lux

Strada Kensington High ofera un excelent mix de branduri de top si de lux, toate amplasate in aceeasi zona. Londra este un paradis al shopping-ului de lux, avand foarte multe magazine ale designerilor, ce asteapta sa fie explorate. Fortnum & Mason, in Picaddilly este un magazin universal putin diferit, acesta detine cele mai exclusive mancaruri, decoratiuni interioare si branduri de imbracaminte. Strada Bond este de asemenea recunoscuta pentru brandurile exclusiviste, arta si antichitati. Branduri celebre precum Burberry, Chanel, Jimmy Choo and Louis Vuitton se afla pe aceasta strada.

Daca esti in cautare de o reducere, zona centrala a Londrei poate fi cel mai bun loc.

Un city break la Londra, in noiembrie, costa sub 200 de euro/persoana.

3. Los Angeles

3. Los Angeles

Los Angeles este locul unde mall-urile si magazinele vintage se gasesc la tot pasul. Daca numarul vizitatorilor ar fi mai mare, acest oras ar avea toate sansele sa se situeze pe primul loc. Magazinele de imbracaminte din America tind sa afiseze preturi mai scazute decat cele din Marea Britanie creand din Los Angeles un loc excelent pentru vanatoarea de branduri de top.

The Third St Promenade din Santa Monica este locul in care puteti gasi branduri precum American Apparel, Anthropologie si Abercrombie & Fitch.

Produse vintage

Scena magazinelor vintage din Los Angeles este infloritoare, deci veti gasi o abundenta de magazine ce asteapta sa fie explorate. Melrose Avenue este zona in care puteti gasi cele mai multe magazine vintage din oras. Alte magazine vintage sunt Hidden Treasures de pe Topanga Canyon Boulevard si The Way We Wore.

Produse de lux

Daca sunteti in cautare de produse extravagante, de lux, sau doar vreti sa faceti cumparaturi din vitrina pentru a vedea cum traiesc bogatii, Rodeo Drive din Beverly Hills si Robertson Boulevard sunt destinatiile potrivite pentru voi. Acolo puteti gasi branduri precum Chanel, Gucci, Giorgio Armani, Carolina Herrera, Roberta Cavalli.

Reduceri

Pentru imbracaminte de calitate la preturi mici, Shopaholic Sample Sales din Beverly Grove este un magazin ce ofera branduri mai putin cunoscute dar la preturi accesibile, reducerile sunt de obicei tinute in ultima vineri a fiecarei luni, iar majoritatea magazinelor accepta doar bani lichizi.

Orasul Ingerilor poate fi vizitat in orice perioada a anului, iar biletele de avion au preturi variate, in functie de momentul in care rezervi.

2. Berlin

2. Berlin

S-ar putea sa nu fie printre primele orase la care te gandesti cand vine vorba de shopping, dar Berlinul este o capitala ce are multe lucruri de oferit in privinta cumparaturilor. Preturi rezonabile, magazine frumoase, branduri de renume si multe buticuri propulseaza Berlinul pe pozitia a doua in acest top.

Berlinul ofera o abundenta de locuri unde iti poti face cumparaturile. Alexanderplatz, ce are in componenta centrele comerciale Alexa si Die Mitte, este gazda marilor branduri precum Mango, H&M, Biba sau Zara.

Produse vintage

Pentru ceva iesit in comun, nimic nu se compara cu strada Mulackstraße und Alte Schöntrahauser din Kreuzberg. Acest loc ofera atat moda vintage cat si trendurile excentrice ale tinerilor designeri din Berlin. Zona esti fantastica pentru piese retro, antichitati si magazine second-hand.

Produse de lux

Friedrichstrasse este o destinatie potrivita pentru cumparaturi de lux, in care poti gasi, atat cosmetice de la Armani, ceasuri de la Jaeger-LeCoultre, cat si galerii de moda precum Les Galeries Lafayette si The Quartier 206. Kurfürstendamm este echivalentul bulevardului francez Champs-Elysees. Aici puteti gasi desingeri de lux precum Chanel, Prada, Burberry si Louis Vuitton.

Reduceri

Zona Mitte este destinatia perfecta pentru magazine second-hand si creatii la preturi reduse ale tinerilor designeri. Pentru lucruri luxoase, atat magazinele de lux cat si outlet-urile au reduceri traditionale de iarna si de vara.

La Berlin gasesti cazare si avion cu mai putin de 200 de euro.

1. New York

1. New York

Posibilitatea cumparaturilor nelimitate face din New York cel mai bun oras pentru shopping din lume. In multe feluri, New York ofera o experienta completa de cumparaturi, avand unele dintre cele mai mari magazine universale, nenumarate buticuri si lucruri artizanale de calitate. Broadway este cea mai faimoasa si lunga strada din Manhattan, de-a lungul careia veti gasi orice magazin cautati. Sunt prezente magazine mari precum American Apparel si Urban Outfitters, mici buticuri independente si magazine renumite precum TopShop si Bloomingdales.

Produse vintage

Daca esti in cautare de amintiri din perioadele '60-'80, Williamsburg este cu siguranta locul pe care il cauti. Brooklin Flea Market este locul reprezentativ pentru curentul vintage, plin de antichitati si chilipiruri.

Produse de lux

Faimosul Fifth Avenue ofera unele dintre cele mai celebre magazine din New York. Daca esti pasionat de tehnologie, aici poti gasi un imens magazin Apple, deschis non-stop. De asemenea, puteti gasi branduri exclusive Armani, Goodman, Cartier si Saks pentru a face niste cumparaturi cu stil. Chiar daca nu cumparati niciun produs din aceste game, merita sa admirati pentru cateva minute vitrinele magazinelor.

Reduceri

Century 21 este casa reducerilor, aici veti putea gasi incaltaminte, accesorii si imbracaminte reduse pana la 70%. In New York sunt reduceri in fiecare saptamana, dar va trebui sa petreceti timp cautandu-le.

Pentru a doua parte a lunii noiembrie, puteti gasi bilete de avion spre New York cu putin peste 500 de euro.

Bucuresti

Bucuresti

Bucurestiul este situat pe locul 25. Capitala Romaniei este o imbinare de culturi si stiluri. Shopping-ul in Bucuresti nu ofera niciodata aceeasi experienta. Diferit si vibrant, aici putem observa imbinarea culturii europene cu cea din estul mijlociu. Arhitectura interesanta, spatii verzi, baruri si cafenele si bineinteles multe oportunitati de cumparaturi au dus la prezenta acestui oras in top.

Unele dintre locurile in care puteti gasi brandurile cele mai renumite, inclusiv Bigotto si Balizza, este Baneasa Shopping City, situat pe soseaua Bucuresti-Ploiesti. Bucuresti Mall, situat pe Calea Vitan, merita sa fie vizitat pentru arhitectura cladirii - are un tavan de sticla impresionant.

Produse vintage

Pentru produse vintage, cea mai buna solutie o reprezinta pietele. Complexul Comercial Rahova este locul in care poti gasi, mai mult sau mai putin, tot ce ai nevoie. Daca esti dispus sa faci o plimbare la pas, vei gasi o multime de magazine second-hand.

Produse de lux

Bucurestiul ofera o gama larga de oportunitati in privinta cumparaturilor de lux. Magazinul Burberry poate fi gasit pe strada Lutherana, iar magazinul Guci pe strada Episcopiei. Un alt magazin de lux, Armani, poate fi gasit pe Calea Victoriei.

Reduceri

Fashion House Outlet, situat in partea de est a orasului, este un magazin in care gasesti o gama variata de produse de la accesorii, incaltaminte, pana la obiecte vestimentare, oferind discounturi de pana la 70%.

Sursa foto: PHOTOCREO Michal Bednarek / seregalsv / blvdone / UTBP / Razvan Ionut Dragomirescu / canadastock / 10 FACE / dimbar76 / Mapics / Nattee Chalermtiragool / leungchopan