Operatorul aerian low-cost Blue-Air a inregistrat in primele 6 luni un numar record de 1.424.858 pasageri, reprezentand o crestere de 82% in comparatie cu aceeasi perioada din 2015.

"Aceasta crestere semnificativa s-a datorat in mare parte inaugurarii a 25 de rute noi anul acesta, deschise din bazele noastre operationale Bucuresti, Bacau, Cluj-Napoca, Iasi, Larnaca si Torino", a declarat Gheorghe Racaru, director general Blue Air.

Blue Air

Blue Air opereaza in prezent 70 de rute interne si externe, fata de 38 in ianuarie-iunie 2015. Numarul de zboruri in primele sase luni au ajuns la 7.041, de la 3.188 in primul semestru din 2015.

In 2016, Blue Air a investit in flota, iar incepand cu aceasta vara opereaza 26 de aeronave, fata de 15 avioane in primele 6 luni din 2015. Din totalul de 26 aeronave, 17 au interiorul modernizat, restul urmand sa intre intr-un proces de modernizare in urmatoarea perioada. Blue Air opereaza o flota de aeronave Boeing 737, avand interioare moderne cu scaune Recaro.

Numarul de angajati a crescut la 1009, de la 676 anul trecut. In prezent, din totalul de angajati, 91,6% sunt romani si 8,4% sunt straini.

Rute Blue Air:

  • din Bucuresti: Barcelona, Birmingham, Bologna, Bruxelles, Castellon, Catania, Cluj-Napoca, Koln Bonn, Florenta, Dublin, Glasgow, Hamburg, Iasi, Larnaca, Liverpool, Lisabona, Londra, Lyon, Madrid, Malaga, Milano Bergamo, Milano Linate, Napoli, Nisa, Paris, Roma, Stockholm, Stuttgart, Torino, Valencia
  • din Bacau: Bologna, Bruxelles, Catania, Dublin, Liverpool, Londra, Madrid, Milano Bergamo, Roma, Torino
  • din Cluj-Napoca: Birmingham, Bucuresti, Dublin, Iasi, Liverpool, Timisoara
  • din Constanta: Atena, Milano Bergamo
  • din Iasi: Barcelona, Bruxelles, Bucuresti, Cluj-Napoca, Koln Bonn, Londra, Paris, Roma, Timisoara
  • din Larnaca: Atena, Bucuresti, Londra, Salonic
  • din Sibiu: Stuttgart
  • din Torino: Alghero, Atena, Bacau, Berlin, Bucuresti, Bari, Catania, Ibiza, Lamezia Terme, Londra, Madrid, Menorca, Napoli, Palma de Mallorca, Pescara, Roma
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri