Turistii romani care au platit mai mult decat ar fi fost normal pentru servicii turistice vor fi despagubiti in cazul in care turoperatorii vor fi gasiti vinovati de practici anti-concurentiale in urma investigatiei care are loc in aceasta perioada, a declarat marti presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

Autoritatea anti-monopol a declansat, la inceputul anului, o investigatie pe piata serviciilor de turism, supectand o intelegere intre marii turoperatori pentru limitarea discounturilor oferite agentiilor revanzatoare, potrivit News.ro.

Agentiile anchetate sunt Paralela 45, Paravion, Eximtur, Mareea, Christian Tour, Perfect Tour, HappyTour, Eurolines, Klever Travel, Europabus, Danubius Travel si Amarino. Consiliul Concurentei a efectuat inspectii la sediile si punctele de lucru ale acestora.

”Investigatia a demarat la inceputul anului si ar putea fi finalizata in acest an. Daca vom gasi vinovati, inclusiv clientii ar putea fi despagubiti daca au platit prea mult pentru servicii”, a spus Chiritoiu, in cadrul unui seminar pe tema Legii Concurentei pentru agentiile de turism.

Aceasta a fost prima investigatie declansata de autoritatea de concurenta in urma unor informatii primite printr-o sesizare anonima inregistrata pe Platforma avertizorilor de concurenta.

Platforma reprezinta un instrument care asigura anonimatul persoanelor care doresc sa comunice Consiliului Concurentei informatii referitoare la activitatile de tip cartel ale unor companii.

In prezent pe piata romaneasca sunt peste 2.000 de agentii de turism.

Sursa foto: Marcos Mesa Sam Wordley/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri