Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition (BIAS) va avea loc pe 30 iulie pe Aeroportul Baneasa si va aduce in fata publicului 100 de aeronave civile si militare in evolutii aeriene si expuse la sol.

La BIAS 2016 vor partcipa peste 250 de piloti si parasutisti ai aviatiei militare si civile din Romania, dar si din Spania, Ucraina, Cehia, SUA, Grecia, Bulgaria, Austria, Lituania.

Participantii la show-ul aerian:

  • Fortele Aeriene ale Spaniei – evolueaza cu F 18 ”Hornet”, aeronave de lupta utilizate pentru intreg spectrul de operatiuni aeriene. Publicul va putea admira, de asemenea, o aeronava F 18 si un avion de transport Construcciones Aeronauticas CN-235, expuse pe platforma Aeroportului Baneasa.
  • Fortele Aeriene ale Ucrainei – evolueaza cu Suhoi Su 27 ”Flanker”, aeronava de lupta de inalta performanta, conceputa pentru impunerea superioritatii aeriene in zonele de conflict. Spectatorii vor putea vedea aceasta aeronava nu doar in evolutii aeriene, ci si expusa la sol, la BIAS 2016. Fortele aeriene ucrainene vor expune si un avion de transport Antonov An 26.
  • Fortele Aeriene ale Cehiei – evolueaza cu Saab 39 Gripen, aeronave moderne de vanatoare multirol, utilizate pentru toate operatiunile aeriene militare: atac la sol, lupte aeriene, recunoastere etc.
  • Fortele Aeriene ale Cehiei evolueaza si cu L-159 ALCA, aeronave de lupta multirol fabricate in Cehia.
  • Fortele Aeriene ale SUA – participa cu F 15 ”Eagle”, aeronave americane de lupta tactica, destinate penetrarii spatiului aerian inamic, pentru obtinerea superioritatii aeriene. Avioanele F 15 vor fi expuse in display la sol. De asemenea, Fortele Aeriene ale State Unite ale Americii expun pe platforma Aeroportului Baneasa un Hercules C-130 Alabama National Guard.
  • Fortele Aeriene ale Greciei – participa cu Mirage 2000, avion de vanatoare francez, destinat misiunilor de lupta aeriana, atac la sol, recunoastere etc. Aeronava Mirage 2000 va fi expusa la sol, sambata, la BIAS 2016.
  • Fortele Aeriene ale Bulgariei – participa cu Suhoi Su 25, faimos avion cu reactie, proiectat sa asigure suport aerian pentru fortele terestre. Aeronava va fi expusa la sol.

La BIAS 2016 evolueaza si profesionistii din elita Fortelor Aeriene Romane, la mansa aeronavelor MIG 21 Lancer, IAR 99 Soim, IAR 316 B, IAK 52, IAR 330 PUMA, C 130 Hercules, si C 27 Spartan. Spectatorii vor putea urmari, de asemenea, si exercitiile de politie aeriana si de sprijin pentru desant aerian, executate de Fortele Aeriene Romane.

Printre participanti sunt si Hawks of Romania, Vulturii Tricolori, The Pelicans, White Wings, alaturi de parasutistii formatiei Blue Wings.

Artistii zborului acrobatic, austriecii de la Flying Bulls, vor evolua cu doua aeronave unice: F4U Corsair si B 25 Mitchell. La BIAS 2016 participa pilotul lituanian Jurgis Kairys, multiplu campion mondial la acrobatie aeriana.

Pe parcursul evenimentului evolueaza celebrii Iacari Acrobati, unici pentru spectacolele lor aeriene care includ efecte pirotehnice, muzica si lumini.

De asemenea, la BIAS 2016, publicul va putea admira exercitiile executate cu maiestrie si siguranta de piloti ai companiei nationale de transport aerian, TAROM. La spectacolul aviatic participa piloti si aeronave apartinand structurilor de aviatie ale Ministerului de Interne.

Incepand de vineri dimineata, pe Aeroportul Baneasa se deschide pentru public cea de-a patra editie a expozitie de aviatie generala - General Aviation Exhibition, unde producatori si proprietari de aeronave, precum si furnizori de servicii de aviatie generala expun zeci de aeronave civile, de la avioane ultrausoare, pana la business jet-uri.

BIAS 2016 se incheie in cursul serii de sambata, cand, incepand cu ora 22.00, Mircea Baniciu, Vlady Cnejevici & Teo Boar, dar si Nicu Alifantis, vor sustine doua super-concerte pe Aeroportul Baneasa. Intrarea publicului la BIAS este libera. Accesul publicului se face prin ROMAERO. Nu se asigura parcare!

Evenimentul este organizat de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, Fortele Aeriene Romane, Aeroclubul Romaniei, ROMAERO, Clubul Sportiv AIBO si ROMATSA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri