Strategia de marketing a turismului romanesc va fi lansata la sfarsitul lunii viitoare, proiectul urmand a reconceptualiza formele de turism cheie, printre care cel rural, de aventura sau turismul de sanatate si de wellness, a declarat joi pentru News.ro presedintele ANT, Anca Pavel-Nedea. Romania este o destinatie care nu poate fi rezumata la un singur model turistic, avand in vedere ca permite practicarea mai multor forme de turism pe teritoriul sau, inclusiv a celor de nisa, subliniaza Nedea necesitatea noii strategii.

"Strategia incearca sa maximezeze aplicarea strategiilor anterioare, sa defineasca noi directii si, mai ales, sa inlocuiasca mentalitati si instrumente de lucru, astazi nefunctionale, cu un suflu nou, inovativ, adaptat erei competitive si dinamice in care se afla turismul mondial in prezent", a spus presedintele ANT, potrivit News.ro.

Specialistii Autoritatii Nationale pentru Turism si cei din domeniul turismului lucreaza de mai bine de sase luni la acest proiect. "Strategia se doreste a fi punctul de plecare pentru repozitionarea Romaniei pe pietele internationale, prin promovarea intensiva a atuu-urilor nationale, in termeni de diversitate culturala, patrimoniu natural, farmec rural, locuri de legenda, reconceptualizand formele de turism cheie (vorbim aici despre turismul rural, turismul in natura si de aventura, turismul de sanatate si de wellness, turismul cultural, city break si new-entry-urile, turismul de afaceri si turismul pe litoral), mizand pe experientele autentice, care definesc Romania ca pe o destinatie pe care nu trebuie sa o ratezi", a adaugat Nedea.

Presedintele autoritatii afirma ca Romania este o destinatie inedita, misterioasa, aparte, care nu poate fi rezumata la un singur model turistic, avand in vedere ca permite practicarea mai multor forme de turism pe teritoriul sau, inclusiv a celor de nisa.

"E timpul sa transformam diversitatea si valorile autentice in avantaje competitive, prin promovarea experientelor turistice, care 'invaluie' turistul si il poarta pe un traseu cat mai divers, intr-o maniera orchestrata, transformand fiecare calatorie in Romania intr-o experienta unica, irepetabila si personala", a mai spus Anca Pavel-Nedea.

Aceasta spune ca "lumea se schimba cu viteza internetului", iar Romania ca destinatie se adapteaza. De asemenea, in luna septembrie, ANT va demara o caravana prin tara, impreuna cu Google Romania.

"Actiunile de implementare a conceptului de OMD (Organizatiile de Management al Destinatiilor, n.r.) vor fi intensificate incepand cu luna septembrie a acestui an, cand se va demara, alaturi de Google Romania, o caravana prin toate regiunile tarii, al carei scop este acela de a instrui reprezentantii autoritatilor locale si formelor asociative din mediul privat, cu privire la beneficiile institutionalizarii acestui tip de partneriat public-privat", mai spune reprezentantul ANT.

Nedea precizeaza ca prin aceasta strategie se pune un accent deosebit si pe promovarea Romaniei in mediul digital, prin crearea campaniilor online integrate, incluzand campanii virale si activitati creatoare de continut pe retelele de socializare, folosind instrumentele eficiente ale noilor tehnologii.

Sursa foto: BelkaG/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri