Pe 21 iulie, Singapore a intrat pentru prima oara in ghidul Michelin, cu 29 de localuri. Dintre acestea, doua sunt fast-food-uri, ceea ce reprezinta o premiera la nivel mondial.

Desi nu au aer conditionat, iar clientii impart locurile la masa, fast-food-urile Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice&Noodle si Hill Street Tai Hwa Pork Noodle au primit cate o stea Michelin, alaturi de restaurante cu staif. Cele doua fast-food-uri se afla in cartierul Chinatown si vand portii de mancare cu 2-4 dolari singaporezi (6-12 lei).

"Sunt foarte fericit ca am castigat acest premiu. De ce m-au ales pe mine? Nu stiu. Auzisem de cei de la Michelin, dar nu m-as fi gandit ca ar putea ajunge la fast-food-ul meu", a spus Tang Chay Seng, proprietarul si bucatarul localului Hill Street Tai Hwa Pork Noodle, potrivit CNBC.

Citeste si:

In acelasi timp, Chan Hon Meng, proprietarul fast-food-ului Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice&Noodle a spus ca nu auzit de ghidul Michelin pana cand localul lui nu a fost recompensat cu o stea Michelin. In ultimii 30 de ani, Chan nu a facut altceva decat sa gateasca in fast-food-ul sau si sa serveasca zilnic mii de clienti, asa ca faima adusa de Michelin era ultimul lucru la care s-ar fi putut gandi.

Singapore este prima tara din sud-estul Asiei si a patra de pe continent care intra in ghidul Michelin. O stea Michelin este acordata restaurantelor cu "mancare foarte buna, pentru care merita sa faci un popas", doua stele sunt acordate pentru "un meniu excelent, pentru care merita sa te intorci", iar trei stele ajung la restaurantele cu "o bucatarie exceptionala"pana la care merita chiar sa calatoresti.

Sursa foto: Facebook.com