Aeroportul International Ellinikon/Hellinikon din Grecia a fost timp de 60 de ani principalul aeroport al Atenei pana in 2001 cand a fost inchis si inlocuit de noul Aeroport Eleftherios Venizelos. Acum planurile pentru aeroportul Hellinikon din Grecia este sa fie transformat in una dintre cele mai mari statiuni de coasta ale Europei, scrie cntraveler.com.

Construit in 1938, Aeroportul Hellinikon are deschidere la mare de 3,5 kilometri si o suprafata de peste 6 milioane de metri patrati. Este de trei ori mai mare decat Monaco. In prezent serveste ca un lagar improvizat pentru mai mult de 3.000 de migranti si refugiati care au fugit din Asia si Orientul Mijlociu.

Refugiatii vor fi mutati in alta zona a tarii pentru a transforma vechiul aeroport intr-o statiune de litoral cu 8.000 de apartamente, hoteluri, magazine, un parc de doua milioane de metri patrati si o plaja de un kilometru cu acces liber pentru turisti.

Constructia noii statiuni va incepe in primul semestru din 2017, iar majoritatea cladirilor vor fi gata in 2020.

Investitia in noul resort va fi de 7 miliarde de euro si va fi facuta de Lamda Development, detinuta de familia Latsis din Grecia.

"Acest proiect va schimba psihologia capitalului strain fata de investitii in Grecia", a declarat Odisseas Athanassiou, CEO Lamda.

Aeroporturile abandonate de pe glob au fost transformate de-a lungul timpului in parcuri masive sau in terminalele de nave de croaziera in functie de amplasament.

Aeroportul Ellinikon este situat la 7 kilometri la sud de Atena si la vest de Glyfada. Traficul pe acest aeroport a fost de 13,5 milioane de pasageri in ultimul an in care a operat.

Lamda, cel mai mare dezvoltator de complexe comerciale din Grecia, anunta in 2010 proiecte rezidentiale si de birouri in Romania, Bulgaria, Serbia si Muntenegru.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri