Tarile au fost alese printr-un sondaj online la care au participat 48.000 de locuitori din tarile G8, cele mai industrializate si mai puternice natiuni din lume: Canada, Franta, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii si Rusia, potrivit BBC.

5. Norvegia

5. Norvegia

Norvegia are o reputatie buna ca tara sigura si, prin urmare, ca destinatie de vacanta. Cand vine vorba de turism, asociem Norvegia in primul rand cu fiordurile.

Ce poti sa vezi in Norvegia

Peisajele vorbesc cel mai bine despre Norvegia, de la fiorduri usor accesibile turistilor, la munti care parca ies din apa, la insulele Lofoten si pana la celebra stanca Preikestolen. In vestul Norvegiei poti calatori atat pe mare, cat si pe uscat in cele mai bune conditii, iar doritorii pot merge in excursii pe munte sau pe ghetari, la pescuit sau cu bicicleta. Turistii mai pot vedea unul dintre cele mai cunoscute fiorduri ale Norvegiei, Geirangerfjord, teritoriu protejat de UNESCO, si superbul oras Alesund.

Bilete de avion: de la 80 euro dus-intors

O noapte de cazare: 130 euro (in medie, camera dubla)

Sursa foto: Raja Ampat/Shutterstock.com

4. Australia

4. Australia

Pentru sentimentul de siguranta si pace, Australia este printre tarile cu cea mai buna imagine in lume.

Ce ai de vazut in Australia

Chiar daca se afla destul de departe de Romania, Australia este acel tip de destinatie in care ar trebui sa iti propui sa ajungi macar o data in viata. Marea Bariera de Corali, cu 3.000 de recifuri si 300 de insule, un adevarat paradis subacvatic, opera din Sydney, orasul Melbourne si Parcul National Muntii Albastri fac din Australia o destinatie deosebita in care sa mergi intr-un circuit de cel putin 10 zile.

Bilete de avion: de la 1.143 euro dus-intors

O noapte de cazare: 130 euro/camera dubla (3 stele)

Sursa foto: Vlad61/Shutterstock.com

3. Elvetia

3. Elvetia

Elvetia nu este doar una dintre tarile cu cea mai buna reputatie, ci are si unul dintre cele mai ridicate niveluri de trai din lume. Elvetia este cunoscuta pentru precizie, sistemul bancar, cantoane, neutralitate in politica mondiala, ciocolata si, mai ales, pentru peisajele sale montane.

Pentru ce mergi in Elvetia

Desi este o tara scumpa, motiv pentru care este evitata de multi romani, in Elvetia merita sa mergi in vacanta pentru ca pur si simplu aici natura este un spectacol vizual. Teritoriul tarii este ocupat in mare parte de Alpi, ceea ce face din Elvetia o destinatie excelenta pentru drumetii montane si schi. Matterhorn este unul dintre cei mai deosebiti munti din lume, insa pentru cei care nu sunt pasionati de turismul extrem, ci prefera un turism mai lejer, exista statiunile Zermatt si St. Moritz, orasele Zurich, Berna, Geneva si Lacul Geneva.

Bilete de avion: de la 150 euro dus-intors

O noapte de cazare: 200 euro (in medie, camera dubla)

Sursa foto: Boris Stroujko/Shutterstock.com

2. Canada

2. Canada

Canada este singura tara de pe continentul american care a intrat in top 10 tari cu cea mai buna reputatie. Desi cand spunem Canada ne gandim la o destinatie rece si indepartata, locuitorii sunt prietenosi si primitori.

Ce ai de vazut in Canada

Canada este renumita in lume pentru peisajele sale vaste, pentru muntii care se intalnesc cu oceanul, de aceea, pe langa orasele Vancouver, Ottawa, Montreal, Toronto, merita sa ajungi in Parcul National Banff si Haida Gwaii (Insulele Queen Charlotte). De asemenea, mai poti sa vezi Cascada Niagara, aflata la granita dintre Ontario si New York.

Important! Romanii pot calatori in Canada doar cu viza obtinuta in prealabil (nu pe aeroport) prin centrul de aplicare pentru vize VFS Global din Bucuresti.

Bilete de avion: de la 615 euro dus-intors

O noapte de cazare la 3 stele: 150 euro (in medie, camera dubla)

Circuit in Canada 9-12 zile: intre 1.400 si 2.000 de euro/persoana

Sursa foto: Elena_Suvorova/Shutterstock.com

1. Suedia

1. Suedia

Suedia este in 2016 tara cu cea mai buna reputatie din lume, in ce priveste ospitalitatea locuitorilor. De asemenea, Suedia a primit cel mai mare punctaj si pentru faptul ca este un loc frumos si sigur in care sa calatoresti.

De ce merita o vacanta in Suedia

Suedia este o destinatie a arhitecturii, a caselor colorate care se reflecta in apa Marii Baltice. In Suedia ai de vazut capitala Stockholm, cunoscuta si ca "Venetia nordului" si intregul arhipeleag Stockholm, construit pe 24.000 de insule si insulite unde sa te plimbi cu vaporasul, orasele Gotenborg si Malmo si hotelul de gheata, aflat in Jukkasjarvi, la 200 de km de cercul polar.

Bilete de avion pana in Stockholm: de la 112 euro dus-intors

O noapte de cazare: 150 euro (in medie/camera dubla)

Sursa foto: Oleksiy Mark/Shutterstock.com

Sursa foto: Boris Stroujko/Shutterstock.com