Analiza a fost facuta de site-ul teflsearch.com pe baza cautarilor pe Google la categoria turism, de catre locuitorii din peste 80 de tari, intre iulie 2015 si iulie 2016.

5. Spania

5. Spania

Spania (1,99% din cautarile pe Google) este cea mai insorita destinatie din lume, unde soarele straluceste pe cer 300 de zile pe an si care va poate asigura concediul ani in sir, de fiecare data in alt loc. Acesta poate fi cel putin un motiv pentru care Spania este atat de cautata de turistii din colturile lumii. Mai mult de atat, Spania este o tara completa, care va plimba de la plaja in orase pline de cultura sau vibrante, de la munti si pana pe insule dominate de liniste sau de distractie continua. Cele mai importante locuri din Spania care incanta turistii sunt Barcelona cu arhitectura sa impresionanta, Andaluzia cu aerul sau marocan si destinatiile de plaja ca Palma de Mallorca, Costa Brava si Ibiza.

Sursa foto: Luciano Mortula/Shutterstock.com

4. Thailanda

4. Thailanda

Thailanda (2,47% in cautarile Google) merita o vizita pentru efervescenta locala, peisajele din paradis de pe plaja si o plimbare pe elefant. Daca nu va atrage ideea de a petrece 2-3 zile in capitala Bangkok, puteti merge direct pe insula Phuket, cea mai mare insula a Thailandei si capitala distractiei din aceasta tara. Iar daca vreti sa simtiti ca ati ajuns cu adevarat in paradis, mergeti pe insulele Phi Phi, krabi si Ko Samui.

Sursa foto: Iakov Kalinin/Shutterstock.com

3. Turcia

3. Turcia

Turcia (2,47% din cautarile pe Google) este prin definitie o destinatie de plaja pentru familiile cu copii. Fie ca este vorba de Antalya, Belek, Analya sau alte statiuni, turistii gasesc tot ce ar avea nevoie in resortul in care sunt cazati, parcuri acvatice pentru adulti si copii, zone de relaxare, diverse activitati pentru copii si zone special amenajate unde parintii ii pot lasa pe cei mici in siguranta, pe mainile angajatilor hotelului.

Cine nu isi doreste o vacanta la plaja, Turcia are doua dintre cele mai recomandate locuri din lume, Cappadoccia - unde poti zbura cu balonul deasupra stancilor spectaculoase si terasele cu apa termala Pamukkale - o minune a naturii.

Sursa foto: Tatiana Popova/Shutterstock.com

2. Grecia

2. Grecia

Grecia (2,54% in cautarile pe Google) nu este doar una dintre cele mai dorite destinatii din lume, este de asemenea destinatia preferata a romanilor pentru vacanta de vara. In fond, Grecia este prin excelenta o destinatie de plaja, cu un nivel ridicat al calitatii apei, 97%. Cine merge in insulele grecesti se bucura de apa turcoaz, cristalina si plaje cu stanci inverzite. Printre cele mai bine frumoase insule se numara Zakynthos, Lefkada, Skiathos, Santorini, Rodos.

Sursa foto: VOJTa Herout/Shutterstock.com

1. Croatia

1. Croatia

Croatia este cea mai dorita destinatie de catre turistii din intreaga lume, reprezentand 2,71% din cautarile pe turism pe Google facute in intreaga lume. Insa acest lucru nu este de mirare. Croatia este cu adevarat o perla pe harta turismului european, unde gasesti plaje paradisiace si orase medievale.

Astfel, Croatia este o destinatie ideala pentru plaja si poti alege Zlatni Rat din Insula Brac, Split sau orasul medieval Dubrovnik, unde s-au filmat secvente din Game of Thrones. Dar, in acelasi timp, odata ce ajungi in tara de la Marea Adriatica merita sa faci o plimbare si prin Parcul National Lacurile Plitvice, unul dintre cele mai recomandate locuri de vacanta din lume.

Sursa foto: Simone Simone/Shutterstock.com

Sursa foto: Simone Simone/Shutterstock.com