Un sat din Alba cu 150 de suflete a ajuns un exemplu despre modul in care o mica comunitate se gospodareste singura. Satenii au format o asociatie cu ajutorul careia organizeaza evenimentele de suflet ale localitatii, ii ajuta pe semenii care au nevoie si chiar realizeaza mici investitii necesare pentru bunul mers al comunitatii, conform Adevarul.

Satul Limba este parte componenta a comunei Ciugud, devenita celebra in tara pentru rata foarte ridicata de absorbtie a fondurilor europene. Satul este urbanizat, cu drumuri asfaltate si trotuare pavate si nu exista o gospodarie care sa nu aiba apa curenta, gaz sau canalizare. Majoritatea „limbenilor” munceste in Alba Iulia, orasul fiind situat la distanta de cativa kilometri, insa fiecare are o gospodarie pe care o lucreaza dupa serviciu. Nu mai au animale de tractiune si sustin ca satul lor este unul dintre cele mai dezvoltate din judetul Alba. Comuna Ciugud, de care apartine Limba, este singura din Alba unde populatia a crescut in ultimii 15 ani.

O asociatie si multe initiative pentru oameni

In Limba, oamenii te saluta si intra in vorba, fie ca te cunosc, fie ca nu. Satenii discuta intre ei toate problemele, iar cand iau o hotarare, se tin de ea. Au constituit asociatia „Limbenii” prin intermediul careia organizeaza toate evenimentele din comunitate si ofera sprijin celor care au nevoie. Totul a inceput in 2007, cand turla bisericii trebuia reparata, iar oamenilor le-a venit ideea sa se adune si sa puna toti umarul. De atunci, in fiecare luna, 130 de familii din cele 150 doneaza cate 5 lei pentru comunitate, iar banii sunt investiti cu folos.

„Si cu ajutorul acestor bani strazile sunt mai frumoase, satul mai frumos, iar oamenii sunt mai uniti. Fiecare dintre noi are un sentiment foarte placut ca a ajutat cu ceva comunitatea in care traiesc”, afirma Augustin Muntean, membru in asociatie.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Banana Republic images / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri