Biletele de avion cu plecare in luna noiembrie sunt in medie cu 30% mai ieftine decat in restul anului, arata o analiza Vola.ro. Cele mai ieftine zboruri sunt catre Roma, Milano si Berlin, preturile incepand de la 10 euro pentru zborul dus-intors. Cele mai ieftine city break-uri sunt la Roma, Venetia si Milano, preturile incepand de la 119 euro / persoana pentru biletul de avion si 2 nopti de cazare.

O comparatie intre preturile biletelor de avion pe parcursul anului arata ca luna noiembrie este cea mai ieftina luna pentru calatoriile cu avionul, in afara perioadelor promotionale.

Astfel, pentru destinatiile intercontinentale, diferenta de pret fata de o alta luna a anului poate insemna o economie de pana la 100 de euro / bilet. De exemplu, un bilet de avion dus-intors catre Dubai incepe, in luna noiembrie, de la 150 de euro, in timp ce pentru o calatorie in luna decembrie preturile pornesc de la 200 de euro. Clientii Vola.ro pot ajunge in luna noiembrie la Singapore cu un bilet de avion dus-intors al carui pret incepe de la 508 euro, pentru luna decembrie cel mai mic pret fiind de 574 de euro.

Diferenta de pret fata de luna decembrie este de pana la 70% pentru unele destinatii din Europa. Spre exemplu, daca in luna noiembrie un bilet de avion dus-intors catre Bari costa 18 euro, in luna decembrie pretul acestuia ajunge la 60 de euro, in aceleasi conditii de calatorie. Biletul de avion spre Valencia incepe de la 34 de euro in noiembrie si de la 64 de euro in decembrie. La Berlin, turistii romani pot ajunge cu 10 euro daca efectueaza calatoria in ultimele 2 saptamani din noiembrie si cu 39 de euro, daca opteaza pentru calatorii in luna decembrie.

"Pretul biletelor de avion este extrem de dinamic si influentat de foarte multi factori. Cu toate acestea, am observat ca luna in care majoritatea preturilor scade in mod organic este luna noiembrie. Astfel, turistii romani care isi doresc sa calatoreasca in afara tarii si nu sunt conditionati de o anumita data, pot opta pentru o calatorie in luna noiembrie, care le va scadea costul biletului de avion cu pana la 30%”, a declarat Daniel Truica, CEO Vola.ro.

Unde puteti zbura cu 10 euro dus-intors

In luna noiembrie, pretul minim pentru un bilet de avion dus-intors este 10 euro, valabil pentru rutele Timisoara-Bruxelles, Timisoara-Niederrhein sau Timisoara-Berlin. Din Bucuresti, cele mai ieftine zboruri sunt catre Milano, Roma, Bologna, Bruxelles si Cluj-Napoca, preturile incepand de la 16 euro.

Rezultatele analizei Vola.ro arata, de asemenea, ca destinatiile cele mai cerute de turistii romani sunt disponibile in luna noiembrie la preturi cuprinse intre 10 si 60 de euro. Pentru bilete de avion mai ieftine de 20 de euro, turistii pot alege sa calatoreasca la Bruxelles (de la 10 euro), Milano (de la 16 euro), Roma (de la 18 euro) sau Bologna (de la 18 euro). Oferta Vola.ro include si orasele Londra (de la 20 de euro), Venetia (de la 24 de euro), Paris (de la 38 de euro), Barcelona (de la 44 de euro) si Madrid (de la 58 de euro).

Cele mai ieftine 5 destinatii pentru city break in luna noiembrie

Cel mai ieftin city break din portofoliul Vola.ro, pentru luna noiembrie, este un pachet de 2 nopti de cazare si bilet de avion la Roma, pentru 119 euro. Acelasi tip de pachet poate fi rezervat pentru un city break la Milano (de la 139 de euro), Bruxelles (de la 149 de euro) sau Londra (de la 169 de euro). Pentru 3 nopti petrecute la Venetia si bilet de avion dus-intors, oferta incepe de la 129 de euro. Cea mai ieftina varianta de calatorie, care include si weekendul, este cu plecare vineri si retur duminica.

Vola este una dintre cele mai mari agentii de turism din Romania, alaturi de TUI TravelCenter/Eurolines, Perfect Tour, Christian Tour, Happy Tour. Pe piata online, principalii jucatori sunt Paravion, Tripsta si eSky. In 2015, Vola Romania a avut o cifra de afaceri de aproximativ 42,47 milioane de euro, inregistrand o crestere de 54% fata de 2014, iar la nivel de grup, cifra de afaceri a fost de 63,25 milioane de euro.

Sursa foto: Alberto Pérez Veiga/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri