India

India

India este o expresie clara atat a preturilor mici, cat si a saraciei. Dar in ciuda acestor lucruri, India este o destinatie turistica atractiva, mai ales pentru cei care vor sa exploreze o lume cu multe contraste.

Ce ai de vazut in India: o tara atat de mare nu poate fi explorata intr-o singura vacanta (decat daca ai stai cel putin o luna de zile), insa este recunoscuta pentru Templul Taj Mahal, Poarta Indiei din Mumbai, orasul Varanasi, golfurile din Kerala si statul Goa - o zona mai bogata decat restul tarii, recunoscuta pentru plaja si ca destinatie pentru luna de miere.

Bilete de avion: de la 448 euro dus-intors

Sursa foto: Pixabay

Malaezia

Malaezia

Malaezia este in acelasi timp o tara musulmana, o tara moderna si o destinatinatie exotica, in care poti sa te pierzi printre zgarie-nori si in aglomeratii urbane si te bucuri de zone salbatice si peisaje tropicale.

Ce ai de vazut in Malaezia: capitala Kuala Lumpur este o destinatie care nu poate fi ratata nici in tara, nici pe continentul asiatic, in care nu trebuie sa ratezi turnurile gemene Petronas - simbolul orasului, Pesterile Batu, Rezervatia Naturala Kuala Selangor, un parc natural cu mlastini si paduri de mangrove, unde vietuiesc licuricii, cartiere etnice Little India si Chinatown, turnul Kuala Lumpur, zona comerciala Bukit Bintang. Pe langa capitala, merita sa ajungi la Parcul National Taman Negara, insula Penang, Parcul National Gunung Mulu, orasele Melaka si Petaling Jaya.

Bilete de avion: de la 536 euro dus-intors

Sursa foto: Pixabay

Indonezia

Indonezia

Indonezia este cea mai ieftina destinatia exotica, potrivit studiului Forumului Economic Mondial. Recunoscuta pentru cele 17.000 de insule, Indonezia este o destinatie cu care natura a fost darnica, fapt pentru care peisajele sunt obiectivele turistice principale in tara asiatica.

Ce este de vazut in Indonezia: pe langa celebra insula Bali, pune pe lista Muntele Bromo, insula Lombok, Parcul National Komodo, insulele Raja Ampat, regiunea Tana Toraja.

Bilete de avion: de la 767 euro dus-intors

Sursa foto: Pixabay

Egipt

Egipt

Chiar daca continua sa fie una dintre cele mai ieftine destinatii din lume, Egiptul a fost tinta terorismului. Totusi, agentiile de turism inca promoveaza destinatia, in special pentru sejururi in statiunile de la Marea Rosie.

Ce este de vazut in Egipt: intr-o tara atat de bogata in atractii turistice, cultura si istorie este recunoscuta in lume pentru piramidele de la Giza, Valea Regilor, Templul din Luxor si Templul Karnak, dar pe langa acestea merita sa faci si o croaziera pe Nil.

Bilete de avion: de la 288 euro dus-intors

Sursa foto: Pixabay

Iran

Iran

Iran este cel mai ieftin loc din lume in care sa calatoresti si, totodata, o destinatie cunoscuta pentru ospitalitatea localnicilor.

Ce ai de vazut in Iran: capitala Teheran cu obiectivele sale, Palatul Golestan, Turnul Azadi, Templul Takaht i-Rustam, Palatul Saad Abad; Marele Bazar si Moscheea Jameh din Isfahan; orasele Tabriz si Shiraz.

Bilete de avion: de la 219 euro dus-intors

SUrsa foto: Pixabay

Sursa foto: Pixabay.com