Christian Tour, cel mai mare touroperator din Romania, vrea sa dea in judecata Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) si sa ceara daune de 1 milion de euro pentru afectarea imaginii, dupa ce ANT a inclus mai multe sedii ale firmei pe lista agentiilor de turism carora li s-a retras licenta de functionare, a declarat Marius Pandel intr-o conferinta de presa.

Marius Pandel, CEO-ul agentiei de turism Christian Tour sustine ca ANT a pus pe lista respectiva (prezenta aici) 9 puncte de lucru din Deva, Oradea si Sectorul 1 din Bucuresti care au fost inchise si relocate in urma cu cativa ani.

"Nu este posibil ca o autoritate sa transmita informatie in piata care sa creeze panica si care sa afecteze imaginea unor touroperatori. ANT a ales sa publice o lista cu agentii carora li s-a retras licenta sau au intrat in faliment, dar pe acea lista sunt puse agentii carora care au radiat puncte de lucru, ceea ce nu este normal. Ne afecteaza imaginea! [... ] Cerem ANT ca in 24 de ore sa faca rectificare si sa trimita un comunicat prin care sa-si asume ce a facut: faptul ca creat panica in piata, a dezinformat si a deformat realitatea", a declarat Marius Pandel.

CEO-ul Christian Tour a mentionat totodata ca daca ANT nu va reactiona, va actiona in instanta si va cere daune in valoare de 1 milion de euro. Exista posibilitatea ca acestea sa fie chiar mai mari, potrivit avocatului firmei de turism, Doru Giugula.

"Consideram ca a fost o eroare materiala, o neglijenta a unui functionar incompetent si asteptam ca presedintele (ANT) sa ne comunice masurile de sanctionare. Nu putem sa ne cerem scuze, cu scuzele omori un om. Cerem scuze, dar prejudiciul creste. Deocamdata, vom avea in vedere investitiile facute in campania de marketing si vom avea in vedere si vom cuantifica numarul de plangeri si de telefoane care continua sa sune, investitia si costurile cu agentii si cu operatorii care trebuie sa convigna turistii si agentiile ca zvonul este fals", a declarat avocatul agentiei Christian Tour,

Christian Tour are 40-50 de puncte de lucru in intreaga tara. In 2015, Christian Tour a avut o cifra de afaceri de peste 55 milioane de euro, ceea ce o plaseaza printre cele mai mari agentii de turism din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri