Locul 5: Chennai

Locul 5: Chennai

Aflat in estul Indiei, Chennai este unul dintre cele mai ieftine orase din lume si dintre cele cateva din India in acest top. Dar in ciuda acestui aspect, Chennai are unele dintre cele mai frumoase plaje din India, ceea ce il face o destinatie tot mai atractiva.

De vazut in Chennai: Templul Kapaleeswarar, Resedinta Vivekananda, Templul Shirdi Sai Baba, Gradina Zoologica Arignar Anna.

Bilete de avion: de la 615 euro dus-intors

Sursa foto: Natalia Davidovich/Shutterstock.com

Locul 4: Karachi

Locul 4: Karachi

Desi este printre cele mai ieftine locuri din lume, putini turisti sunt atrasi de o vacanta in Karachi, cel mai mare oras din Pakistan. Insa, cine este atras de locuri si experiente extreme, in Karachi poate face face tururi cu un autocar blindat, pazit de sase soldati inarmati.

Cele mai importante obiective turistice din Karachi: Palatul Mohatta, insula Manora, Biblioteca Frere, Cladirea Metropolitana, Piata Imparatesei.

Bilete de avion: de la 768 euro dus-intors

Sursa foto: Asianet-Pakistan / Shutterstock.com

Locul 3: Mumbai

Locul 3: Mumbai

India, care este o expresie a saraciei, intra pe podium cu Mumbai, al treilea cel mai ieftin oras din lume, care in acelasi timp este un oras asaltat an de an de turisti pentru diversitatea sa culturala.

Ce ai de vazut in Mumbai: Cartierul Colaba, Poarta Indiei, Insule Elephanta, gara Chhatrapati Shivaji, Plaja Juhu.

Bilete de avion: de la 612 euro dus-intors

Sursa foto: saiko3p/Shutterstock.com

Locul 2: Bangalore

Locul 2: Bangalore

Orasul indian Bangalore nu este doar o destinatie ieftina, este in acelasi timp si un loc prietenos si cosmopolit comparativ cu multe zone din India.

Ce ai de vazut in Bangalore: Palatul Bangalore, Gradina Botanica, Piata Krishnarajendra, Cubbon Park. Insa, cum India este o destinatie pe care sa o descoperi pe zone, de aici merita sa iti prelungesti vacanta in orasul Chennai sau la plaja in regiunea Kerala.

Bilete de avion: de la 748 euro dus-intors

Sursa foto: Noppasin/Shutterstock.com

Locul 1: Lusaka

Locul 1: Lusaka

Lusaka, capitala Zambiei, este cel mai ieftin oras din lume, insa in ciuda acestui lucru nu are multe atractii turistice. Totusi, Zambia este o tara africana care merita descoperita mai ales daca iti plac vacantele active si aventuroase: aici inca turistii gasesc fauna salbatica si peisaje spectaculoase si poti sa vezi animalele de la Animal Planet in habitatul lor natural. De altfel, Zambia este faimoasa pentru posibilitatile de safari si pentru cascada Victoria, pe care o imparte cu Zimbabwe.

Bilete de avion: de la 863 euro dus-intors

Sursa foto: Christiaan Triebert/Shutterstock.com

Bucuresti, cel mai ieftin din Europa

Bucuresti, cel mai ieftin din Europa

Bucurestiul este cel mai ieftin oras din Europa in acest top, fiind plasat pe locul 11 in lume inaintea Kiev si Sankt Petersburg. De altfel, Bucurestiul a inceput sa devina destinatie de city break si atrage tot mai multi turisti straini, odata cu cresterea numarului de zboruri directe, multe ale companiilor low-cost, atat din Europa, cat si din Orientul Mijlociu (Tel Aviv si Dubai).

In 2015, Bucurestiul a fost vizitat de 1,5 milioane de turisti, din care peste 864.000 au fost turisti straini, arata datele INS.

Sursa foto: Iulian Dragomir/Shutterstock.com

Sursa foto: Christiaan Triebert/Shutterstock.com