Tarom suspenda cursele directe spre Dubai (Emiratele Arabe Unite), Nisa (Franta), Geneva (Elvetia) si Amman (Iordania), pentru programul de iarna 2016-2017, atat din motive economice, dar si ca urmare a retragerii din folosinta a celor doua aeronave Airbus A310, au declarat surse din cadrul companiei Tarom.

”Operarea acestor rute ar putea fi reluata in sezonul de vara 2017. In prezent este in desfasurare procesul achizitionarii a doua noi aeronave cu o capacitate de 160-190 de locuri care vor intra in folosinta in sezonul de vara”, a precizat o sursa avizata, conform News.ro.

Reprezentantii Tarom au confirmat, pentru News.ro, ca nu se mai pot rezerva zboruri catre aceste destinatii pentru zborurile ce vor fi operate dupa luna noiembrie. Compania de stat intampina dificultati financiare de ani de zile, iar o solutie pentru redresarea ei ar fi mai degraba lansarea de curse directe spre destinatii noi cautate de clienti, spun specialistii.

Dubaiul este o destinatie solicitata pe timpul iernii de catre multi romani, avand in vedere ca vara temperaturile in Emiratele Arabe Unite ajung si la 50 de grade Celsius. In ultima luna au avut loc mai multe incidente legate de zborurile Tarom, in special din cauza unor defectiuni tehnice.
Ultimul avion Airbus A310 din flota transportatorului aerian national Tarom, aeronava botezata Transilvania, a efectuat sambata ultimul sau zbor, pe ruta Madrid-Bucuresti. In 12 septembrie anul acesta a fost retras din uz si celalalt aparat Airbus A310, cumparat in 1992.

Compania Tarom ramane cu o flota de 21 de avioane formata din trei marci diferite, Airbus, ATR si Boeing, cu o medie de varsta de peste 15 ani, situatie care mareste semnificativ costurile de intretinere si operare. Reprezentantii transportatorului aerian si ministrul Transporturilor, Sorin Buse, au avut recent o intalnire cu reprezentantii constructorului francez de aeronave ATR, in urma careia producatorul va transmite ”in curand” o oferta de inchiriere a doua avioane de generatie noua, de tipul ATR 72-600.

Tarom a cheltuit anul trecut aproape 47 milioane lei (10,4 milioane euro) cu intretinerea si reparatiile avioanelor, potrivit raportului companiei aferent anului 2015, publicat pe site-ul companiei. Gradul mediu de incarcare al aeronavelor Tarom a fost anul trecut de circa 68%.

Tarom a raportat pentru primul semestru al acestui an pierderi de 28,6 milioane lei (peste 6 milioane euro), de opt ori mai mari fata de nivelul prevazut in bugetul de venituri si cheltuieli. 2016 va fi al noualea an la rand de pierderi pentru Tarom, care a avut ultima data profit in 2007.

Sursa foto: Matej Kastelic / shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri