Autoritatile din judetul Arges au decis sa interzica accesul turistilor pe traseele montane, in conditiile in care la Balea Lac si la Cota 2000 Transfagarasan stratul de zapada depaseste 30 de centimetri, iar vantul bate cu viteze de 70 de kilometri pe ora, viscolind zapada proaspat asternuta si reducand vizibilitatea la sub 20 de metri.

Toate traseele montane din judetul Arges au fos inchise, din cauza vremii extrem de nefavorabile, anunta Salvamont Arges. Decizia de a interzice accesul turistilor pe traseele montane a fost luata in conditile in care, in urma ninsorilor din ultimele 24 de ore, stratul de zapada la Balea Lac si Cota 2000 Transfagarasan atinge 34 de centimetri, dintre care 20 centimetri asternuti noaptea trecuta, scrie News.ro.

Vantul care sufla in rafala are viteza de peste 70 kilometri pe ora si viscoleste zapada, astfel incat pe munte vizibilitatea este redusa sub 20 de metri. Pe alocuri, au aparut troiene de peste un metru, precizeaza sursa citata.

In aceste conditii, salvatorii montani le recomanda turistilor sa renunte la deplasarile spre munte, iar turisltii care sunt deja cazati in zonele montane din acest judet sunt sfatuiti sa astepte reducerea vitezei vantului si deszapezirea drumurilor, pentru a putea pleca spre casele lor in conditii de siguranta.

Sursa foto: svariophoto/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri