Peste 85% din cei care au cumparat vacante la Targul de Turism au preferat sejururi pentru la vara in destinatii precum Antalya, Creta, Corfu sau Tenerife si doar 15% au achizitionat pachete pentru Craciun si Revelion. Romanii au cheltuit la targ, in medie, 430 de euro de persoana, potrivit Christian Tour.

Agentia de turism Christian Tour a vandut peste 6.500 de vacante la Targul de turism care a avut loc intre 17 si 20 noiembrie, de aproape patru ori mai mult decat la editia din toamna anului 2015. Potrivit agentiei de turism, majoritatea celor care au cumparat un pachet turistic de la agentie la acest targ au ales vacantele de vara (sejururi la mare sau circuite), fiind stimulati de reducerile de pana la 50% disponibile prin programele de Early Booking, la care s-au adaugat si ofertele speciale de Black Friday, conform News.ro.

Turistii au cheltuit, in medie, 430 euro de persoana, mai mult decat media generala anuala, pentru ca si-au rezervat atat sejururi exotice de iarna, mai scumpe decat alte pachete din timpul anului, cat si cele de vara. Cele mai solicitate destinatii pentru 2017 sunt Antalya, insulele Creta, Corfu sau Thassos, dar si destinatiile din Spania, precum Tenerife si Mallorca, potrivit Christian Tour.

"Majoritatea romanilor aloca cea mai mare parte a bugetului anual de vacanta, pentru un singur sejur pe an, vara, in vacanta copiilor. Daca totusi calatoresc de Craciun sau de Revelion si nu aleg sa petreaca sarbatorile de iarna in familie, cei mai multi prefera destinatiile din Romania si aleg, de obicei, sa rezerve o vila intreaga pentru familie sau prieteni", a declarat Marius Pandel, directorul general al Christian Tour.

De asemenea, cele mai cautate circuite de catre turisti au fost Portugalia, Irlanda-Tara Galilor sau Elvetia-Bavaria. "La mare cautare au fost si vacantele exotice si, spre surprinderea noastra, a fost rezervat un numar considerabil de pachete pentru Dubai, Republica Dominicana si Mexic, pentru prima parte a anului 2017”, a mai spus Marius Pandel.

Christian Tour, cea mai mare agentie de turism din Romania, impreuna cu toate companiile din grupul sau, a inregistrat in anul 2015 o cifra de afaceri de peste 70 de milioane de euro. Compania detine 31 de agentii proprii in toata Romania, plus patru filiale in Ungaria, Polonia, Serbia si Republica Moldova.

Sursa foto: Shutterstock/Ollyy

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri