Studentii si tinerii cu varste de pana la 25 de ani, dar si turistii trecuti de 50 de ani, cu venituri modeste, aleg sa plece in minivacanta de 1 decembrie cu autocarul, cele mai cautate destinatii interne fiind Sibiu, statiunile de pe Valea Prahovei, Poiana Brasov, Bran-Moieciu, dar si pietele de Craciun din Viena, Budapesta si Praga, arata un studiu al MementoBus, companie de transport low cost cu autocarul controlata de turoperatorul Christian Tour.

"In aceasta perioada a anului sunt foarte cautate deplasarile cu autocarul si din cauza conditiilor meteo nefavorabile, si chiar daca unii dintre turisti au automobile, multi dintre ei aleg autocarul pentru a evita sa conduca in conditii de zapada, viscol sau polei", a declarat Marius Pandel, director general al Christian Tour, conform News.ro.

Daca in restul anului cele mai aglomerate rute sunt cele spre Craiova, Pitesti, Slatina, Constanta sau Iasi, in aceasta saptamana a crescut interesul pentru Sibiu, Brasov, Cluj-Napoca si Tulcea. “La mare cautare ramanand locatiile de pe Valea Prahovei, Poiana Brasov, Bran-Moieciu sau statiunile balneare (Baile Felix, Baile Herculane, Covasna, Sovata)”, sustine Christian Tour. Pachetele pornesc de la 500 lei/persoana pentru trei nopti de cazare cu mic-dejun.

Turistii care au ales destinatii din strainatate au optat pentru pietele de Craciun din Europa. Astfel, un pachet de Craciun la Viena, cu trei nopti de cazare si mic dejun, transport cu autocarul si ghid insotitor, porneste de la 149 de euro, in timp ce Craciunul la Viena si Budapesta costa minimum 195 euro. MementoBus este compania de transport a grupului Christian Tour, una din cele mai mari agentii de turism din Romania, care impreuna cu toate companiile din grupul sau, a inregistrat in anul 2015 o cifra de afaceri de peste 70 de milioane de euro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri