Statiunea Azuga este prima de pe Valea Prahovei unde iubitorii sporturilor de iarna pot schia in acest sezon, trei tronsoane de partie cu strat de zapada de 30 de centimetri fiind deschise in prezent. In statiunea Busteni, autoritatile pregatesc partia Kalinderu pentru a o deschide weekend-ul viitor.

Potrivit reprezentatantilor administratiei locale, trei portiuni de partie care fac parte din domeniul schiabil al statiunii prahovene Azuga sunt practicabile in acest weekend Aziga fiind prima dintre statiunile de pe Valea Prahovei unde se schiaza in acest sezon. Astfel, pe partiile Cazacu Incepatori si Cazacu Scoala, dar si la baza partiei Sorica este un strat de aproximativ 30 de centimetri de zapada naturala si artificiala, care permite practicarea sportuirlor de iarna, scrie News.ro.

Conform administratorilor domeniului schiabil al statiuniii Busteni, autoritatile pregatesc partia Kalinderu si au pus tunurile de zapada artificiala in functiune, astfel incat si in aceasta statiune sa se poata schia la sfarsitul saptamanii viitoare. Mii de turisti se afla in acest weekend in statiunile pe Valea Prahovei, unde petrec minivacanta de 1 Decembrie.

Preturile la cazare pentru aceasta minivacanta au pornit de la 80 de lei pentru o camera dubla si ajung la peste 200 de euro in hotelurile de lux, iar operatorii din turism au anuntat ca cei care nu si-au facut rezervari la munte inca mai gasesc camere in hoteluri, pensiuni si vile. In aceasta perioada, drumul national 1 a fost aglomerat, cea mai mare aglomeratie si blocaje in trafic inregistrandu-se mai ales in cursul zilei de miercuri, pe sensul de urcare catre statiunile de pe Valea Prahovei si catre Brasov.

Sursa foto: IM_photo / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri