Cuplurile care doresc sa petreaca Ziua Indragostitilor in afara tarii aleg, cu preponderenta, city break-uri in capitalele sau marile orase europene. Bugetul mediu alocat de catre indragostiti pentru un weekend romantic in Europa se ridica la 300 de euro de persoana, Roma, Paris si Praga fiind in topul preferintelor. Aproximativ 65% din cei care solicita acest tip de city break este reprezentat de barbati, arata datele Paravion, una din cele mai mari agentii de turism din Romania.

Anul trecut, Istanbul si Amsterdam se regaseau in preferintele romanilor, insa anul acesta sunt preferate Praga, Barcelona, Venetia si Londra, arata un comunicat transmis marti de Paravion. Reprezentantii companiei spun ca cele mai vandute destinatii de Valentine’s Day in acest an raman, in continuare, capitalele europene Paris si Roma, conform News.ro.

„Desi, comparativ cu anii trecuti, biletele de avion catre aceleasi destinatii sunt mai ieftine in aceasta perioada, multi dintre turisti prefera sa investeasca mai mult in cazare sau servicii suplimentare. Acestia aleg fie o camera de hotel superioara, fie un hotel mai bun, fie servicii extra, precum o cina romantica, sampanie sau un buchet de flori in camera. Astfel, pretul mediu al unui city break de Ziua Indragostitilor s-a mentinut la un nivel similar cu cel de anul trecut”, a declarat directorul general al Paravion, Remus Visan.

Bugetul mediu alocat de turistii romani anul acesta pentru un sejur romantic de Valentine’s Day se ridica la aproximativ 300 euro de persoana, suma care acopera biletele de avion si trei nopti de cazare la un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus.

Majoritatea mini-vacantelor au fost achizitionate de tinerii cu varstele cuprinse intre 27 si 35 de ani. ”Cei mai romantici romani sunt bucurestenii, urmati de clujeni, timisoreni si ieseni”, arata compania. Astfel, aproximativ 80% din totalul celor care aleg sa calatoreasca de Valentine’s Day vor zbura din Bucuresti, iar din Timisoara - circa 7%, Cluj-Napoca - aproximativ 7% si Iasi - circa 4%. Conform reprezentantilor companiei, turistii si-au rezervat vacantele de Valentine’s Day cu aproximativ o luna inainte, insa sunt si multe cereri last-minute, chiar daca tarifele sunt mai ridicate pentru acestea.

Sursa foto: Martinmark | Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri