Grevele declansate, luni, de personalul de la sol de la doua aeroporturi din Berlin, din cauza unui conflict salarial, au dus la anularea a 660 de zboruri, relateaza Reuters.

”La Berlin Schoenefeld, 195 de zboruri au fost anulate, iar la Berlin Tegel 465”, a declarat purtatorul de cuvant al Berlin Airport, Daniel Tolksdorf, care a precizat ca este vorba de aproape toate cursele, potrivit News.ro.

Angajatii celor doua aeroporturi au declarat greva de luni, ora 03.00 GMT, pana marti 04.00 GMT, a anuntat sindicatul german Verdi.

Sindicatul solicita majorarea salariilor pentru personalul de la sol la 12 euro pe ora, de la circa 11 euro, in cadrul acordului colectiv de munca pe termen de un an. Conducerea a oferit mai intai o crestere de aproximativ 10 centi pe ora, pentru o perioada de patru ani, iar ulterior a imbunatatit propunerea la o majorare de 8% pentru trei ani.

Intre companiile care efectueaza zboruri de pe aeroporturile din Berlin se afla Lufthansa, Air Berlin, easyJet si Ryanair.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri