Londra este cea mai cautata destinatie de catre romani, insa creste interesul pentru orasul marocan Marrakech, potrivit site-ului de cautare a biletelor de avion Momondo.ro.

Aproximativ 1000 de romani s-au aflat printre cei 23.149 de persoane pe care Momondo i-a chestionat cu privire la obiceiurile lor de calatorie.

„Londra ramane cea mai cautata destinatie printre romani, fiind una dintre marile capitale pe care numerosi conationali o aleg pentru a studia si lucra, dincolo de a petrece vacanta, iar aceasta familiaritate o transforma cu atat mai mult intr-o destinatie de calatorie binevenita in orice moment din an. Cu toate acestea, 2017 face loc unei destinatii la un continent departare: Marrakech. Cu o crestere de 346% in cautarile efectuate anul acesta comparativ cu 2016, orasul din inima Marocului pare sa fi trezit interesul mai multor romani. Marrakech este, fara doar si poate, o destinatie pe care putini dintre noi ar putea rezista sa n-o descopere”, declara Mircea Giurca, purtator de cuvant la Momondo.ro.

Romanii si calatoriile: cat de mult conteaza pentru ei o vacanta

  • 27% dintre romani prefera sa cheltuie banii pe calatorii
  • 62% prefera sa se cazeze la hotel pe durata vacantei
  • pretul este factorul determinant pentru mai mult de jumatate dintre romani atunci cand vine vorba de rezervarea zborului (50%) si de alegerea hotelului (54%)
  • pentru 44% dintre romani numarul de stele influenteaza in mare si foarte mare masura alegerea cazarii pentru vacanta
  • durata medie de vacanta este de 3 zile
  • hotelurile din tara sunt rezervate cu 21 de zile inainte, in timp ce hotelurile din strainatate sunt rezervate cu 60 de zile inainte de sosire
  • 52% dintre romani posteaza fotografii din vacanta in social media
  • cazarea este partea la care majoritatea prefera sa faca economii atunci cand vine vorba de vacanta (42%), in timp ce mai putini sunt dispusi sa economiseasca bani la vizite turistice si excursii (26%);

Momondo cauta printre peste 700 de site-uri de calatorii, scanand in timp real internetul pentru a compara oferte cu privire la zboruri, hoteluri sau inchirieri auto pentru a gasi cele mai bune preturi. Momondo are birourile in Copenhaga si este prezent pe 35 de piete internationale.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri