Sursa informatii: Lifehack

10. Melbourne, Australia

10. Melbourne, Australia

Melbourne, capitala statului federal Victoria din Australia, constituie o destinatie "fierbinte" pentru calatorii, cu plaje frumoase si orase pline de viata. Iata de ce Melbourne ar fi o alegere buna:

  • Australia, in ansamblu, este considerata a fi o destinatie sigura pentru calatorii si, din acest motiv, multi turisti merg in aceasta tara insulara pe cont propriu;
  • Nu te vei confrunta cu importante bariere lingvistice, deoarece populatia vorbeste limba engleza;
  • Melbourne este usor de parcurs, in conditiile in care poti ajunge facil oriunde cu bicicleta.

Sursa foto: Sunflowerey / Shutterstock

9. Thailanda

9. Thailanda

Thailanda este, de asemenea, o destinatie preferata de catre cei care calatoresc singuri, poate si datorita unei mentalitati budhiste care promoveaza egalitatea intre sexe. Iata de ce Thailanda ar fi o alegere buna:

  • Thailanda este recunoscuta pentru ospitalitatea sa si constituie o destinatie frecventata de turistii occidentali;
  • In zona de nord a tarii din sud estul Asiei, preturile sunt foarte scazute, potrivite si pentru cei cu restrictii de buget;
  • Thailanda are foarte multe de oferit, de la orasul Bangkok si pana la plajele sale si jungla tropicala. De asemenea, sa calatoresti in Thailanda este foarte facil, chiar si cu un simplu rucsac in spinare.

Sursa foto: Elena Ermakova / Shutterstock

8. Bhutan

8. Bhutan

Regatul Bhutan este o tara din sudul Asiei, aflata la poalele Muntilor Himalaya. Este, de asemenea, una dintre cele mai culturale tari din intreaga lume si aici se afla varful Gangkhar Puensum. Muntele este sacru in Bhutan, iar, de aceea, autoritatile au interzis alpinismul. Iata de ce Bhutan ar fi o alegere buna:

  • Accesul turistilor in aceasta tara este permis doar dupa rezervarea unui voiaj, dupa care vei fi escortat pe toata durata acestuia de catre un ghid;
  • Bhutan este locul perfect pentru o noua experienta culturala. Aici nu existau drumuri, electricitate, autovehicule sau telefoane pana in anii 1960. Deasemenea, pungile de plastic au fost interzise in Bhutan incepand cu 1999, iar din 2004 a devenit prima tara din lume care scos in afara legii tutunul.

Sursa foto: MOROZ NATALIYA / Shutterstock

7. Costa Rica

7. Costa Rica

Costa Rica este locul perfect pentru cei care alearga dupa aventura. Aici poti face surfing, poti escalada vulcani si sunt si alte activitati recreative. Iata de ce Costa Rica ar fi o alegere buna:

  • Nu vei avea prea mult ocazia sa te simti singur, deoarece exista o multime de aventuri incitante la care sa te imbarci;
  • Costa Rica nu a cunoscut tulburari politice, lupte de strada sau revolutii asociate in mod obisnuit cu alte tari din America Latina. Mai mult, nu a avut si are nevoie de armata, deoarece este o tara linistita.

Sursa foto: Cara Koch / Shutterstock

6. Hong Kong, China

6. Hong Kong, China

In pofida faptului ca este unul dintre cele mai mari si aglomerate orase din lume, Hong Kong reprezinta un loc bun pentru a va relaxa, deoarece este plin de "momente Zen", cum ar fi gradinile sale faimoase si cursurile de Tai Chi. Iata de ce Hong Kong ar fi o alegere buna:

  • Hong Kong este considerat unul dintre cele mai sigure orase din lume;
  • Daca iti este teama de barierele lingvistice, afla ca Hong Kong se bucura de un patrimoniu britanic, iar o mare parte a populatiei vorbeste engleza;
  • Sunt foarte multe lucruri de facut. Orice ti-ai dori sa incerci sau se experimentezi, gasesti in Hong Kong.

Sursa foto: TungCheung / Shutterstock

5. Cusco, Peru

5. Cusco, Peru

Renumita capitala a Imperiului Incas, Cusco a reprezentat un punct de atractie al calatorilor de sute de ani. Un loc bogat in cultura, Cusco este cunoscut si pentru populatia sa indigena, adesea vazuta pe strazi in imbracamintea traditionala. Iata de ce Cusco ar fi o alegere buna:

  • Cusco se afla la o aruncatura de bat de orasul "pierdut" al Imperiului Incas: Machu Picchu;
  • In zona gasesti cele mai fascinante situri arheologice din America de Sud.

Sursa foto: Wollertz / Shutterstock

4. Alaska

4. Alaska

Alaska pare obisnuita sa fie vizitata de catre calatori singuratici, in conditiile in care aproape 20% din vizitatorii sai calatoresc pe cont propriu si neinsotiti. Iata de ce Alaska ar fi o alegere buna:

  • In Alaska gasesti foarte multe peisaje montane, inclusiv fiorduri sculptate de ghetari, inconjurate de o natura salbatica;
  • Deseori, aproape de tarm, cateva balene ofera si spectacole pe cinste turistilor.

Sursa foto: lembi / Shutterstock

3. Insulele Aran

3. Insulele Aran

Insulele Aran ar trebui sa se afle pe lista tuturor obiectivelor turistice ce merita vizitate. Insulele Aran sunt un grup de trei insule situate in Golful Galway, pe coasta de vest a Irlandei. O adevarata experienta irlandeza, insulele constituie locul perfect pentru a scapa de agitatia vietii cotidiene. Iata de ce insulele Aran ar fi o alegere buna:

  • Insulele sunt izolate, fara primejdiile unei vieti urbane, iar localnicii sunt foarte prietenosi;
  • Sunt, de asemenea, locul perfect pentru o evadare pe bicicleta - cea mai comuna forma de transport pe insule;
  • Aici gasesti si cea mai impresionanta fortareata din epoca fierului din intreaga Europa.

Sursa foto: Gabriela Insuratelu / Shutterstock

2. Malaezia

2. Malaezia

Malaezia reprezinta una dintre cele mai vizitate tari din Asia si se bucura de o reputatie de tara conservatoare si stabila din punct de vedere politic si economic. Iata de ce Malaezia ar fi o alegere buna:

  • Malaezia este una dintre tarile cel mai avansate tehnologic, iar, ca urmare, lucrurile ar trebui sa functioneze foarte bine;
  • Intreg anul este plin de experiente colorate si pline de farmec, inclusiv diverse festivaluri si evenimente;
  • Malaezia ar putea fi descrisa drept doua tari intr-una. Junglele salbatice din Borneo contrasteaza cu inaltimile urbane din Kuala Lumpur.

Sursa foto: Lano Lan / Shutterstock

1. Bali, Indonesia

1. Bali, Indonesia

Bali ar putea fi descris drept un spatiu spiritual cu ritualuri de yoga, spa-uri, restaurante ecologice si plaje. Combinatia de oameni prietenosi si ospitalieri si cultura vizuala magnifica a transformat ca Bali intr-una dintre atractiile turistice de neegalat din intreaga lume. Iata de ce Bali ar fi o alegere buna:

  • Cu siguranta nu vei singurul calator pe cont propriu din Bali, iar localnicii sunt extrem de prietenosi;
  • Fiind o insula hindusa, Bali constituie locul perfect pentru refugiu relaxant si spiritual;
  • Padurea Maimutelor Sacre din Ubud este fantastica - daca iti plac maimutele, bineinteles.

Sursa foto: Vassamon Anansukkasem / Shutterstock

Sursa foto: Twinsterphoto / Shutterstock