British Airways reia, treptat, cursele aeriene dupa defectiunea de proportii care a paralizat zborurile companiei sambata, relateaza BBC News, precizand, inca, ca sunt asteptate noi intarzieri si amanari.

Intre orele locale 6 si 9 (8 si 11 ora Romaniei), 91 de curse urmau sa decoleze de pe aeroporturile londoneze Heathrow si Gatwick, potrivit News.ro. In acest interval de trei ore, 42 de zboruri au decolat de pe Heathrow si 29 au fost anulate. Pe Gatwick, 19 avioane au decolat si unul, catre Amsterdam, a fost anulat.

Compania aeriana British Airways a anuntat ca intentioneaza ca duminica sa aiba un “program aproape normal” pe aeroportul londonez Gatwick, precum si sa reia “majoritatea serviciilor” pe Haeathrow, dupa defectiunea sistemului informatic ce a dus sambata la anularea tuturor curselor.

Pentru a evita noi scene de haos duminica, societatea a indemnat pasagerii ca nu vina la aeroport daca nu le-a fost confirmata calatoria. O defectiune IT de proportii a blocat pe aeroporturi, sambata, mii de pasageri ai British Airways. Compania a spus ca nu exista dovezi ca problemele ar fi fost provocate de un atac informatic.

In plus, aeronavele care au aterizat la Heathrow nu au putut ajunge la porti, pentru ca acestea erau ocupate de avioanele British Airlines care nu au putut sa plece. Astfel, pasagerii au fost blocati perioade lungi de timp la bord.

Sursa foto: Markus Mainka / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri