Incepand de vineri, 9 iunie 2017, intra in circulatie Trenurile Soarelui, programul estival de transport al CFR Calatori. Pana pe data de 10 septembrie, peste 40 de trenuri vor asigura legaturi din toata tara catre Delta Dunarii si statiunile de la Marea Neagra.

CFR Calatori a pregatit un program special al trenurilor pentru ca toate regiunile tarii sa poata fi conectate cu destinatiile de vacanta cele mai cautate in perioada verii. Astfel, trenurile suplimentare vor fi introduse treptat in circulatie, iar o parte dintre acestea vor avea ruta prelungita pana la Constanta/ Mangalia si retur, se arata intr-un comunicat emis de CFR Calatori. Majoritatea trenurilor care sosesc din tara vor avea legaturi frecvente cu trenuri care circula intre Constanta si statiuni.

20 de trenuri vor pleca zilnic din Bucuresti spre Constanta, 11 cu destinatia Mangalia si cu opriri in toate statiunile de la Malul Marii. In intervalul orar 07:30 – 10:30 cadenta este de aproximativ un tren la fiecare 30 de minute, iar in intervalele orare 02:55-07:30 / 13:00-17:00 frecventa plecarilor este de aproximativ un tren pe ora.

Cat costa biletele la Trenurile Soarelui

Trenurile InterRegio sunt dotate cu instalatii de climatizare si alte facilitati. De asemenea, in unele vagoane din Trenurile Soarelui pasagerii pot beneficia de wi-fi gratuit si de servicii bar-bistro (inghetata, cafea, bauturi alcoolice si nealcoolice, snacks-uri).

O calatorie Bucuresti - Constanta, fara reduceri, este 59,6 lei la tren IR. Daca se achizitioneaza un bilet dus-intors calatorul beneficiaza de 10% reducere, iar daca biletul este achizitionat online se mai adauga o reducere de 5%. De asemenea, pentru cumpararea biletelor cu cel putin 21 de zile in avans reducerea este de 25% din tariful de transport. Cu oferta Minigrup 2-5 reducerile acordate sunt de pana la 30% daca achizitionarea se face online.

Trenurile Litoral, care circula cu viteza sporita fara opriri intermediare intre Bucuresti Nord – Constanta si retur, ajung la destinatie in aproximativ doua ore. Durata calatoriei cu celelalte trenuri InterRegio, pe ruta Bucuresti – Constanta, este in medie de circa 2 ore si 20 minute.

Trenurile Tineretului, in cadrul programului Trenurile Soarelui

In acest sezon, Trenurile Tineretului (Sibiu – Pitesti/ Bucuresti Nord/ Mangalia si retur) vor circula din 9 iunie ca trenuri InterRegio, cu tarife accesibile, de Regio. Plecarea din Sibiu este la ora 18:34, din Ramnicu Valcea la 21:05, din Pitesti la 00:55, din Bucuresti Nord la 02:55, iar sosirea in Constanta la 06:05. In Mangalia ajunge la ora 07:53. Pentru intoarcere, trenul are plecare la 18:20 din Mangalia, la 20:10 din Constanta, la 23:15 din Bucuresti Nord si cu sosire in Pitesti la 01:13, in Ramnicu Valcea la 04:48 si in Sibiu la 07:20.

Pentru a facilita accesul turistilor la Delta Dunarii, un tren direct InterRegio va circula suplimentar pe ruta Bucuresti Nord – Tulcea Oras si retur. De asemenea, in fiecare zi, 4 trenuri (2 dus/ 2 intors) vor continua sa circule intre Medgidia si Tulcea.

Odata cu intrarea in vigoare a programului de transport estival, unele trenuri Regio vor avea programul de circulatie adaptat la noul mers al trenurilor estivale, iar modificarile vor fi anuntate la nivel local in gari.

Sursa foto: Shutterstock/ Pawel Kazmierczak

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri