Bucurestiul este una dintre capitalele europene foarte apreciate de turisti. Strainii care vin aici sunt placut impresionati de Centrul Vechi al orasului, de cladirile incarcate de istorie, dar si de efervescenta de pe strazi. Daca locuiesti in Bucuresti si inca nu i-ai descoperit toate secretele, e timpul sa o iei la pas si sa descoperi toate locurile care merita vazute.

Bucurestiul, in ciuda contrastelor, este un oras care nu te lasa indiferent. Sunt o multime de locuri de vazut, incepand cu Centrul istoric, care te atrage precum un magnet, si terminand cu cartierele de la periferie, in care poti sa descoperi case vechi, ascunse printre cladirile moderne. Iti recomandam cateva locuri pe care trebuie sa le vezi daca esti turist in Bucuresti sau chiar daca locuiesti aici.

Locuri de vizitat mai putin cunoscute in Bucuresti

Casa Capsa

Casa Capsa este unul din locurile incarcate de istorie din Bucuresti. Aceasta a fost construita in Bucuresti, in urma cu 165 de ani, si se afla in buricul Bucurestiului. Casa Capsa era punctul de intalnire al personalitatilor vietii culturale. In prezent, Casa Caspa inca mai pastreaza din atmosfera secolului 20, iar clientii care trec pragul vor descoperi un decor diferit de toate celelalte cafenele din centrul Bucurestiului.

Locuri de vizitat in Bucuresti

Foto: Shutterstock / Sogodel Vlad

Castelul Vlad Tepes

Castelul Vlad Tepes se langa Parcul Carol din Capitala. Cladirea reprezinta o replica a Cetatii Poenari, ridicata in secolul X de Vlad Tepes, scrie Agerpres. Pe vremea Regelui Carol I, castelul era folosit pentru a detine un rezervor de apa. Accesul in Castel este permis doar de doua ori pe an: de Ziua Eroilor si de Ziua Armatei

Locuri de vizitat in Bucuresti

Foto: tarancutaurbana.ro

Palatul Kretzulescu

Palatul Kretulescu se afla in Parcul Cismigiu din centrul Capitalei. Palatul este o prezenta arhitecturala notabila in Bucuresti, prin stilul sau eclectic imbogatit cu proeminente tuse din zona renasterii franceze, scrie tourism-bucharest.com.

Palatul Kretzulescu a fost folosit ca sediu pentru diverse institutii administrative si culturale. Din 1972 este sediul Centrului european de Studii Superioare UNESCO. Din pacate, Palatul Kretzulescu nu este deschis pentru vizitatori.

Locuri de vizitat in Bucuresti

Foto: Bucurestiul meu drag

Pasajul Macca-Villacrosse

Pasajul Macca-Villacrosse face legatura intre Calea Victoriei si Strada Lipscani. Pasajul este acoperit cu sticla galbena si este bogat ornamentat cu stucaturi, ornamente arhitectonice in relief, potrivit Agerpres. Ramura dinspre strada Lipscani a pasajului a fost numita ''Villacrosse'' in amintirea arhitectului Xavier Villacrosse si a hanului omonim. A doua ramura poarta numele lui Mihalache Macca, cumnatul constructorului pasajului, Felix Xenopol.

In prezent, in pasajul Macca-Villacrosse exista diferite restaurante, printre care un bar-restaurant cu teme egiptene, o cafenea si un bistro, un restaurant chinezesc, o bijuterie de lux, un amanet si un magazin numismatic.

Locuri de vizitat in Bucuresti

Foto: Shutterstock / G. Alina

Strada Xenofon

Strada Xenofon, singura strada in trepte, este una dintre atractiile mai putin vizitate din Bucuresti. Strada Xenofon are 100 de trepte, iar in fiecare an treptele sunt pictate intr- o alta tema.

Locuri de vizitat in Bucuresti

Foto: Facebook / Strada Xenofon

CITESTE SI: Unde mergem in vacanta: cele mai frumoase locuri din Romania

Sursa foto: Shutterstock/ Photosebia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri