La 30 km de Bucuresti, in satul Silistea Snagov, Alin Burcea, proprietarul Paralela 45, a investit intr-un complex cu apartamente pe marginea lacului, care urmeaza sa fie finalizate in aceasta toamna. Iata cat costa si cum vor arata.

Proprietar al agentiei de turism Paralela 45 si presedinte ANAT, Alin Burcea este mai putin cunoscut ca antreprenor in constructii si imobiliare, de care s-a apucat in 2003, in zone turistice. In acel an, a ridicat un complex cu 180 de apartamente si 8 vile in statiunea Neptun, iar ulterior a facut apartamente in Predeal.

Proiectul imobiliar din Snagov a aparut pe un teren pe care antreprenorul a dorit initial sa iti faca o casa de vacanta. Odata ce a constatat ca, de fapt, exista doar vile si case in localitate, Alin Burcea a decis sa construiasca trei blocuri cu garsoniere si apartamente. Proprietarul Paralela 45 considera ca imobiliarele sunt un pariu bun, intrucat "din turism nu se poate spune ca te imbogatesti".

"Am vrut sa imi iau un teren pentru mine, pe care l-am si luat, dupa care am sesizat potentialul zonei si am sesizat si ca nu exista altceva decat vile. Asa ca am zis ca se justifica cu varf si indesat sa faci apartamente aici. Pe acea vreme, erau vile ieftine la 1 milion de euro, iar cele scumpe de 3 milioane euro", spune acum, ironic, referitor la pretul caselor dinainte de criza.

In 2007, antreprenorul a cumparat un teren de 4.000 mp pe marginea lacului Snagov, care l-a costat 1 milion de euro, bani proveniti dintr-un credit bancar. S-a apucat de constructie imediat, insa venirea crizei l-a obligat sa intrerupa lucrarile pana la inceput de 2016, cand a facut un nou credit de 800.000 euro. Totusi, pe langa credite, Burcea a venit si cu bani de acasa, iar pana acum investitia se ridica la 5,5 milioane de euro si crede ca va ajunge la 6 milioane de euro, odata cu amenajarea curtii complexului Club Lac Snagov.

In complexul imobiliar au fost ridicate 3 blocuri care numara 76 de apartamente si garsoniere, care vor fi finalizate complet, cu finisaje, in octombrie, dupa estimarile antreprenorului.

Preturile pornesc de la 30.000 euro, pentru o garsoniera de 30 mp, si urca la peste 50.000 euro pentru apartamente cu 2 camere. Preturile cresc in functie de marimea locuintei si plasarea in bloc, cu vedere sau nu la Lacul Snagov. Cel mai scump apartament costa 155.000 euro si are 3 camere, din care doua dormitoare, doua bai, terasa, hol si vedere la lac. Toate locuintele au incluse in pret un loc de parcare.

Locuintele pot fi cumparate si prin rate la dezvoltator, pe o durata de 3 ani. Cumparatorii sunt persoane peste 45-50 ani, cu venituri mari, cum ar fi avocati sau profesori universitari, care locuiesc in Bucuresti si vor in prima faza sa aiba o casa de vacanta in apropiere de Capitala, dar in care ulterior se vor muta definitiv.

De altfel, Snagov este un loc tot mai cautat de turisti, in care aproape zilnic vin doua autocare cu turisti straini, pentru a vizita Manastirea Snagov si aria protejata Lacul Snagov. In plus, bucurestenii obisnuiesc sa aiba cate o escapada pe lacul Snagov cu barca sau la pescuit in weekend.

"Apartamentele si garsonierele mai greu de vandut, care nu au vedere, vor fi mobilate complet. Asta va ajuta vanzarea", spune Alin Burcea. Pana acum, antreprenorul a vandut 23 de locuinte, din care 13 au fost date pe barter unor firme de instalatii sau de geamuri, in schimbul serviciilor oferite.

Intr-unul dintre blocuri va exista si un club de zi, cu piscina acoperita, dar din care se poate iesi pe o terasa cu vedere la lac, o sala pentru socializare pentru locatari, un teren de tenis, debarcader si ponton. De asemenea, Burcea are in plan constructia unui restaurant rustic in apropierea complexului Club Lac Snagov. Pana atunci insa, antreprenorul vrea sa ridice anul viitor un bloc cu 40 de apartamente in locul depozitului firmei sale Chicco, in zona Barbu Vacarescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri