Cel mai mare show aerian din Romania - Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition are loc sambata, 22 iulie 2017, pe Aeroportul International Bucuresti Baneasa–Aurel Vlaicu si este organizat de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, Aeroclubul Romaniei, Fortele Aeriene Romane, ROMATSA, ROMAERO si Clubul Sportiv AIBO.

BIAS 2017 reuneste 100 de aeronave civile si militare, in evolutii aeriene si expuse publicului, dar si peste 200 de piloti si parasutisti. Accesul publicului se face prin Romaero, iar intrarea este libera.

BIAS 2017 va fi un spectacol de forta aeriana si precizie matematica, in care asii aviatiei civile si militare din Romania, dar si din Turcia, Polonia, Ungaria, Marea Britanie, Germania, SUA, Grecia, Austria si Lituania vor incanta spectatorii cu acrobatii aeriene uluitoare si demonstratii de elita, dar si cu aeronave expuse la sol.

Participantii BIAS:

- Fortele Aeriene ale Turciei, care vor participa cu echipa de acrobatie ”SOLOTURK”. Aceasta va face demonstratii de inalta performanta cu aeronava F 16 Fighting Falcon, aeronave de lupta utilizate pentru intreg spectrul de operatiuni aeriene.

- Fortele Aeriene ale Poloniei, care vor evolua, in premiera, cu MiG 29 Fulcrum si F 16 Fighting Falcon, aeronave de lupta concepute pentru impunerea superioritatii aeriene in zonele de conflict.

- Fortele Aeriene ale Ungariei, care evolueaza cu Saab Jas 39 Gripen, aeronave moderne de vanatoare multirol, utilizate pentru toate operatiunile aeriene militare: atac la sol, lupte aeriene, recunoastere etc.

- Fortele Aeriene ale SUA, care vor participa cu F 15 ”Eagle”, aflate in dotarea Garzii Nationale a Statelor Unite. Aceste sunt aeronave de lupta tactica, destinate penetrarii spatiului aerian inamic, pentru obtinerea superioritatii aeriene. Avioanele F 15 vor fi expuse in display, pe aeroport.

- Fortele Aeriene ale Greciei, care vor participa cu Mirage 2000, avion de vanatoare francez, destinat misiunilor de lupta aeriana, atac la sol, recunoastere etc. Aeronava Mirage 2000 va fi expusa la sol, sambata, la BIAS 2017.

- Fortele Aeriene ale Marii Britanii, care vor participa cu aronava de lupta Eurofighter Typhoon, faimos avion de forta, proiectat sa asigure suprematia aeriana. Aeronava va fi expusa la sol.

- Fortele Aeriene ale Germaniei, care vor participa cu Eurofighter Typhoon si Tornado, avioane de lupta utilizate pentru toate operatiunile aeriene de atac, lupta, recunoastere, etc. Aeronavele vor fi expuse pe aeroport, pentru public.

Aeronava Airborne Warning and Control System (AWACS), aflata sub comanda NATO. Avionul Boeing E-3A Sentry AWACS va fi expus pe Aeroportul Baneasa si face parte din sistemul Aliantei Nord Atlantice de avertizare timpurie. Aeronavele AWACS implica personal multinational, intre care se afla si militari romani.

Fortele Aeriene Romane se remarca la BIAS 2017 cu o participare care se distinge printr-o serie de evolutii in premiera absoluta pentru Romania. Marcand prezenta extraordinara a pilotilor militari romani, editia din acest an a Bucharest International Air Show este dedicata intrarii in dotarea Fortelor Aeriene Romane a aeronavelor F-16 Fighting Falcon.

De asemenea, asii mansei din cadrul Fortelor Aeriene Romane vor evolua cu aeronave MIG 21 Lancer, IAR 99 Soim, IAR 316 B, IAK 52, IAR 330 PUMA, C 130 Hercules, si C 27 Spartan. Spectatorii vor putea urmari, de asemenea, si exercitiile de politie aeriana si de sprijin pentru desant aerian, executate de Fortele Aeriene Romane.

Fortele Aeriene Romane vor expune pentru public, pe Aeroportul Baneasa, aeronave MiG 21 LanceR, IAR 99 Soim, C-27J Spartan, un radar de joasa si medie altitudine TPS-79R si un sistem de lansare a rachetelor sol-aer HAWK.

Spectacolul aerian este garantat de prezenta asilor Aeroclubului Romaniei – Hawks of Romania, The Pelicans, White Wings, alaturi de parasutistii formatiei Blue Wings, care vor desfasura in aer drapelul tricolor, de 400 mp.

Artistii zborului acrobatic, austriecii de la Flying Bulls, vor evolua cu 5 aeronave unice: B 25 Mitchell, T 28 Trojan, Vought F4U Corsair si doua Dornier Alpha Jets.

La BIAS 2017 participa si pilotul lituanian Jurgis Kairys, multiplu campion mondial la acrobatie aeriana. De asemenea, spectatorii il vor vedea si pe Zoltan Veres, inclus inca din 1995 in lista celor mai buni piloti din lume.

De asemenea, la BIAS 2017 publicul va putea admira exercitiile executate cu maiestrie si siguranta de piloti ai companiei nationale de transport aerian, TAROM.

Incepand de vineri dimineata, pe Aeroportul Baneasa se deschide pentru public cea de-a patra editie a expozitie de aviatie generala - General Aviation Exhibition, unde producatori si proprietari de aeronave, precum si furnizori de servicii de aviatie generala expun zeci de aeronave civile, de la avioane ultrausoare, pana la business jet-uri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri