Turistii din statiunea Mamaia au posibilitatea sa verifice in timp real care este temperatura apei, directia vantului si a curentilor marini, valoarea salinitatii, cu ajutorul unei aplicatii dezvoltate de Institutul National de Cercetare - Dezvoltare Marina “Grigore Antipa” Constanta. Valoarea intregului proiect este de 50.000 de euro.

Directorul Institutului National de Cercetare - Dezvoltare Marina “Grigore Antipa” Constanta, Simion Nicolaev, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca din informatiile colectate de catre specialistii institutiei pentru diverse cercetari sunt pusi la dispozitia opiniei publice mai multi parametri care au legatura cu apa de imbaiere din Mamaia, scrie News.ro.

“Dintre toti parametrii am selectat cativa care ar putea sa constituie contributii imediate la imbunatatirea serviciilor, dar si a sigurantei turistilor. Este vorba despre acei parametri care ar putea sa-i ajute pe cei care gestioneaza plajele sa diminueze numarul accidentelor. Acesti parametri la care noi ne-am gandit, din gama larga pe care o colectam, sunt temperatura, salinitate, vant, directie in principal, val si curenti, in special directiile acestora”, a afirmat Simion Nicolaev.

Datele sunt obtinute in timp real de la statia din Mamaia, amplasata la capatul pasarelei din statiune si pot fi consultate pe internet.

Directorul Institutului National de Cercetare - Dezvoltare Marina “Grigore Antipa” a mai spus ca acest sistem va fi imbunatatit in perioada urmatoare si ca intentioneaza si crearea unei aplicatii pentru telefoanele mobile care sa contina aceleasi informatii. De asemenea, se are in vedere si extinderea sistemului in alte statiuni de pe litoral.

Simion Nicolaev a precizat ca nu sunt oferite prin acest sistem si date privind calitatea apei de imbaiere deoarece o analiza de acest tip dureaza o saptamana, iar acest lucru este oricum realizat de reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Judeteana Constanta, care recolteaza probe de apa din mai multe zone de pe litoral.

Sursa foto: RossHelen/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri