Romania ar trebui sa dezvolte turismul de incoming (aducerea turistilor straini) la nivelul celui din perioada '77-'90 cand nu gaseai loc pe litoral de turisti straini si numarul lor era de 5 ori mai mare decat in prezent, sustine Carmen Pavel, proprietara agentiei J'Info Tours.

"Cred ca 2017 va fi mai bun decat anul trecut. Asteptarile mele sunt pentru o dezvoltare a turismului romanesc. Sansa agentiilor de turism romanesti este ca, in sfarsit, sa ne cream incoming puternic", spune antreprenorul care aduce 500 de straini pe an.

Carmen Pavel subliniaza ca pentru a atrage turisti straini trebuie sa existe o politica coerenta la nivel de guvern care sa creeze legislatie si sa stie unde sa investeasca fondurile.

"Imi doresc foarte mult sa fac incoming. Eu am pornit de la incoming in ‘77 cand am plecat sa lucrez ca ghid si mi-as dori sa vad Romania la acelasi nivel de dezvoltare a incomingului cum era in acea perioada. Veneau anual peste 10 milioane de turisti. Pe soselele Romaniei, care nici atunci nu erau prea grozave, intalneai autocare cat vezi azi autoturisme. Pe litoralul romanesc nu puteai sa stai in hoteluri pentru ca erau pline de straini. Englezii aveau chartere din toate orasele principale pe Kogalniceau, francezii aveau chartere in Tulcea ca sa mearga in delta. Polonezii veneau cu autocarele si cu masinile personale. Era plin de straini, intr-adevar preturile erau cele mai mici din Europa pe vremea aia. Serviciile erau foarte bune, pentru ca personalul din turism era stabil si mergea la cursuri cel putin o data pe an", a continuat sa spuna proprietara J'Info Tours.

Pavel considera ca efortul pentru turism este cel mai mic efort posibil din punct de vedere financiar, deci este cea mai mica investitie cu cel mai mare randament.

Romania a fost vizitat anul trecut de 2,2 milioane de turisti straini, potrivit INS, ceea ce ne plaseaza departe de Bulgaria si Ungaria.

Totodata, pe langa cresterea incomingului, antreprenoarea isi doreste ca dupa 27 de ani de economie de piata sa exista o legislatie coerenta a turismului, o legislatie care sa reglementeze relatiile intre factorii economici si organul fiscal in asa fel incat pentru toata lumea sa fie clar si dezvoltarea business-ului sa fie cat mai lina si sa nu se puna conditii absurde. "In hatisul actual de legislatie este foarte usor sa gresesti, ori nu asta este ideea. Din acest punct de vedere mie mi se pare ca am ramas comunisti", conchide Carmen Pavel.

Sursa foto: BelkaG/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri