Desi mai sunt romani care merg in agentie de turism, tendinta este ca multi turisti sa isi faca singuri vacantele, in special tinerii, spune Carmen Pavel, proprietara J'Info Tours, care pariaza pe online.

"Multi vor sa isi faca singuri vacantele. Vor exista, in opinia mea, din ce in ce mai multi independenti, dar vor exista si oameni care vor dori consiliere directa pentru diverse tipuri de pachete si vor prefera sa se intalneasca cu agentul de turism in carne si oase decat cu cel virtual. Eu cred ca viitorul este online, cred ca tehnologia ne va domina si daca nu vom sti sa folosim tehnologia in interesul nostru, o sa pierdem teren si o sa ne transformam in agentii de nisa. Nu vom putea sa fim engrosisti daca nu investim masiv in agentie", considera antreprenoarea.

Carmen Pavel spune ca inca sunt oameni care vin in agentie, chiar si pentru city break-uri care pot fi cumparate individual de pe Internet, "dar nu o sa ii gasesti nicioadata in agentie pe cei de 20+ si nici pe cei de 30+".

"Un city break este usor sa ti-l faci independent si nici nu prezinta foarte multe riscuri. Dar inca sunt si cei care cer city break-urile de la un agent. Intr-adevar exista si oameni care vor sa le faca singuri pe toate si asta este tendinta", puncteaza proprietara J'Info Tours.

In ce priveste destinatiile, 2017 este an un mai divers din punct de vedere al cererilor, iar sejurile charter nu mai sunt pe primul loc. In plus, romanii au inceput sa se indeparteze de all-inclusive-ul din Turcia si au ales vacante in Grecia, Spania, Portugalia si Italia. De asemenea, Romania a inceput sa fie tot mai cautata, nu doar pentru litoral, ci si pentru munte si excursii in tara.

Proprietarii J'Info Tours estimeaza o cifra de afaceri de 18 milioane euro (80 mil. lei) in 2017, din care doar 30% reprezinta partea de vacante, restul fiind business travel.

Sotii Pavel, care detin J'Info Tours, au lansat anul trecut un motor de cautare, integrat in site-ul agentiei de turism, intrucat romanii vor cumpara tot mai mult din online decat dintr-o agentie fizica, considera Carmen Pavel. De asemenea, antreprenoarea estimeaza ca in agentiile de la strada vor disparea in 3-4 ani.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri