Romania a obtinut un loc in cadrul organismului de conducere al Organizatiei Mondiale a Turismului (OMT), in urma depunerii candidaturii de catre Ministerul Turismului, a anuntat luni institutia.

OMT este agentia Natiunilor Unite care coordoneaza promovarea la nivel international in ceea ce priveste turismul responsabil, durabil si accesibil. In prezent, OMT numara 156 de state membre cu drepturi depline, scrie News.ro.

”Romania are astfel, incepand de astazi, sansa extraordinara de a lua parte la toate deciziile OMT-ului cu privire la dezvoltarea turismului la nivel mondial si de a se implica activ in dinamica desfasurata la nivelul consiliului executiv”, arata un comunicat emis luni de Ministerul Turismului.

Delegatia condusa de ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, la Chengdu, China, a sustinut candidatura Romaniei si reprezinta pana pe data de 18 septembrie interesele Romaniei in cadrul lucrarilor celei de-a 22-a editie a Adunarii Generale a Organizatiei Mondiale a Turismului.

In cadrul Comisiei Regionale pentru Europa, mai multe tari au candidat pentru cinci pozitii in cadrul consiliului executiv.

”In urma eforturilor de promovare a obiectivelor fundamentale OMT intreprinse de Ministerul Turismului si de Ministerul Afacerilor Externe, Romania a obtinut 22 de voturi in favoarea sa, mai mult de jumatate din numarul de voturi exprimate. Celelalte tari care au obtinut un loc in organismul de conducere al OMT sunt Lituania – 27 de voturi, Grecia – 25 de voturi, Rusia – 22 de voturi, Azerbaijan - 20 de voturi”, mai informeaza ministerul.

Ministerul Turismului si-a luat angajamentul de a continua sa lucreze in cadrul OMT pentru cresterea sectorului turistic si imbunatatirea calitatii vietii oamenilor in intreaga lume, precum si pentru consolidarea cooperarii intre toate statele membre.

Consiliul Executiv al Organizatiei Mondiale a Turismului, format din 33 de state membre, este structura de conducere care coordoneaza activitatea organizatiei in intervalul dintre sesiunile Adunarii Generale si asigura indeplinirea activitatilor organizatiei.

Sursa foto: Tuangtong Soraprasert / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri