Romania este destinatia preferata de turistii romani pentru concediul din vara aceasta, este concluzia unui studiu realizat de catre platforma de rezervari hoteliere HotelGuru.ro. Aproximativ 80% dintre respondenti au afirmat ca si-au planificat concediul in Romania, fie ei romani care locuiesc in tara sau care lucreaza in afara tarii si au dorit sa isi petreaca vacanta in statiunile din tara.

In topul destinatiilor din Romania preferate de turisti se afla litoralul Marii Negre, Valea Prahovei, Delta Dunarii si satele din Transilvania. Preferinta pentru litoralul Marii Negre nu este o surpriza, avand in vedere ca anul trecut 1 milion de turisti si-au petrecut vacanta pe litoralul romanesc.

Luna septembrie creste in preferintele turistilor romani

Cei mai multi romani si-au planificat concediul in luna august (peste 50% dintre respondenti). Marea surpriza a studiului este ca aproximativ 30% si-au planuit o vacanta la inceputul lunii septembrie. Au explicat aceasta optiune prin preturile mai accesibile de la final de sezon, lipsa aglomeratiei, trafic mai lejer si temperaturi moderate.

Bugetul alocat unei vacante in Romania vs. in strainatate

Cei mai multi romani (peste 70%) aloca pentru bugetul unei vacante in Romania intre 100 si 200 lei pe zi, de persoana, iar pentru o vacanta in strainatate intre 75-150 euro pe zi. Printre destinatiile din strainatate preferate de romani pentru concediul de vara se numara Grecia, Bulgaria, Spania si Croatia.
Majoritatea romanilor (45%) pleaca in concediu alaturi de familie si copii, 37% in cuplu si 15% alaturi de prieteni.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 2615 de respondenti din Romania, care au participat online la completarea chestionarului in perioada iulie – septembrie 2017.

Despre HotelGuru.ro

HotelGuru.ro este un portal de rezervari online care are listate 1700 de unitati de cazare romanesti din totalul celor peste 51.000 de unitati de cazare din intreaga Europa, afisate pe site. Pe HotelGuru.ro pot fi facute rezervari atat la pensiuni, cat si la hoteluri de 5 stele. HotelGuru.ro este parte a grupului Szallas.hu din Ungaria, ce a generat rezervari de peste 25 de milioane de euro, anul trecut, in Europa Centrala si de Est.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri